Exclusief voor abonnees

Nederlands ex-model: “Ik ben verkracht door de meisjesleverancier van Epstein”

 Thysia Huisman
Privebeeld Thysia Huisman
Thysia Huisman, een voormalig Nederlands model, zegt op haar 18de te zijn verkracht door een Fransman die een belangrijke schakel lijkt in het seksnetwerk van de Amerikaanse multimiljonair Jeffrey Epstein. De vermeende dader, Jean-Luc Brunel, zou een belangrijke ‘leverancier’ van jonge meisjes geweest zijn.

De verkrachting vond volgens Huisman, nu 46, plaats in 1991 nadat ze gedrogeerd was. Brunel was destijds een grote naam in de Parijse modewereld. Huisman hield het verhaal jarenlang voor zich, maar komt er nu mee naar buiten in de hoop dat hij alsnog boet voor zijn daden. Ze is niet de enige vrouw die de Fransman beschuldigt. “Ik ben een van de velen.” Voor Huisman begon het verhaal in september 1991. 

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wouter Van de Walle

  Groot gelijk Jeroen, walgelijke reacties.. Net dat is de reden waarom slachtoffers zolang wachten of het zelfs nooit durven vertellen

 • Kris Verbeek

  Waarom zo lang wachten met de aangifte? Door zolang te wachten heeft ze tientallen andere meisjes in gevaar gebracht. Of misschien zelfs honderden. Spijtig dat het haar moest overkomen, maar een beetje meer ruggengraat had veel meer leed kunnen voorkomen.

 • Jeroen Peeters

  Het valt me op dat hier vooral mannen op reageren en hun reacties doen me in de grond kruipen van schaamte. En wat dat t zo lang geleden is? Denken jullie nu echt dat t zo makkelijk is om met je verhaal naar buiten te komen? Vertel jij als man alle pijnlijke herinneringen? Ik. Dacht het niet. Wij mannen zijn er kampioen in. Maar jullie verawijten het haar? Echt?

 • Joseph Van Gool

  En we zijn weer vertrokken.

 • Luke Vincke

  Daar zijn ze weer hoor, met hun verklaringen zoveel jaren na de feiten.