Nederlanders takelen Nederlander (20) hevig toe in Oostenrijks skioord

Foto ter illustratie.
anp Foto ter illustratie.
Een twintigjarige Nederlander is dit weekend zwaargewond geraakt in de Oostenrijkse wintersportplaats Kirchberg  (Tirol) toen hij werd toegetakeld door landgenoten. 

De Oostenrijkse politie heeft vier  Nederlanders opgepakt voor betrokkenheid bij de mishandeling. Ze zijn tussen de 19 en 23 jaar. Drie van hen zijn na verhoor vrijgelaten, de 23-jarige hoofdverdachte blijft langer vast.

Hevig bloedend op straat

Het slachtoffer liep een gebroken dijbeen, meerdere gebroken ribben en verwondingen aan zijn hoofd op. De man is naar een academisch ziekenhuis in Innsbruck gebracht. Een voorbijganger had hem 's nachts met hevig bloedend gezicht op straat aangetroffen.

Uit onderzoek blijkt volgens de politie dat de Nederlanders ruzie hadden gekregen in een kroeg. De vier verdachten werden buitengezet, maar wachtten de man op. Hij werd hard geschopt en geslagen.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Matthys

  Direct 50 000 euro boete af te betalen, ze zijn jong en kunnen gaan werken om wat te renderen.

 • Gerard Braeckmans

  De après-ski is niet meer wat het geweest is.

 • Alain Stuker

  Wie slaat nu iemand anders? Sukkels.

 • bert paulussen

  Hopelijk krijgen die 4 jongeren een strenge vermaning en wordt hen gezegd dat zoiets onaanvaardbaar is. Dat zal ze leren! Daarna mogen ze beschikken van justitie.

 • Jeroen De graaf

  Keihard aanpakken en minimaal 10 jaar de cel in