Nederlanders in rap tempo terug uit Sri Lanka

Photo News
Een groot deel van de Nederlandse toeristen op Sri Lanka keert de komende dagen terug op Nederlandse bodem. Maandagavond laat wordt een tweede vlucht met ruim 290 Nederlanders aan boord terugverwacht op Schiphol. Gisteren arriveerden de eerste 77 toeristen in Amsterdam. Daarmee zijn alle gasten van TUI weer terug in Nederland. 

Aan boord van de vlucht naar Amsterdam zullen ook reizigers van andere organisaties zitten, maar de woordvoerder van TUI kon niet aangegeven hoeveel toeristen dat zijn. De meesten keren eerder dan gepland terug van hun vakantie naar aanleiding van de aanslagen met Pasen, maar er zijn ook Nederlanders die hebben aangegeven hun vakantie te willen afmaken.

“Het terughalen van Nederlandse toeristen op Sri Lanka is opgestart op basis van het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken”, zegt de woordvoerder. “We kunnen natuurlijk niemand verplichten hun vakantie af te breken.” Het Nederlandse ministerie heeft het reisadvies voor heel Sri Lanka aangescherpt naar code oranje, waarmee het adviseert alleen noodzakelijke reizen naar het Aziatische eiland te maken. 

Ook Buitenlandse Zaken in België besliste alle niet-essentiële reizen naar Sri Lanka af te raden. Ook Belgische toeristen hebben de mogelijkheid om vroeger dan voorzien naar België terug te keren, zeker drie reizigers van TUI zijn dit weekend teruggekeerd.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Roland Beeken

    Onnodige bangmakerij. We zitten nu 11 dagen in Sri Lanka en hebben, buiten enkele militairen (net zoals toen in België) niks gemerkt. Ewn ramp voor de locals die leningen zijn aangegaan om een graantje vh toerisme mee te pikken, en een auto hebben aangekocht, kamers hebben bijgebouwd.... Denk dat kans dat je vliegtuig af valt groter is dan dat je een aanslg meemaakt. We zaten 6 reisuren van Colombo. Aan die radius heb ik in België dus al 10 tal aanslagen overleefd.