Ga naar de mobiele website
^ Top

Nederlander zwaargewond na val van 9 meter in klimhal

Een 18-jarige Nederlandse scholier is donderdag zwaargewond geraakt bij een val in een klimhal in Rotterdam. Volgens kliminstructeurs hing hij 9 meter boven de grond, toen het verkeerd liep.

De student droeg een klimgordel, maar twee klasgenoten die de veiligheidslijn vasthielden konden niet voorkomen dat hij neerstortte. De jongen werd met een schedelbasisfractuur overgebracht naar het ziekenhuis.

De twee klasgenoten hadden het slachtoffer even daarvoor vastgegespt aan de veiligheidslijn. "Volgens het politieonderzoek hebben zij zich aan de instructies gehouden. Wat er precies is misgelopen, weten we nog niet", aldus schooldirecteur Fred van Vliet.

Podium- en evenemententechniek
In het tweede jaar van hun opleiding podium- en evenemententechniek aan het Grafisch Lyceum leren de studenten hoe ze op grote hoogte in steigers moeten klimmen en lampen ophangen. "Vorige week kregen ze hun eerste les," zei Van Vliet. Volgens Robin Baks, de woordvoerder van de klimhal, waren er gediplomeerde instructeurs aanwezig en werd de les onder "strikte veiligheidsregels" uitgevoerd.Meld een bug