Ga naar de mobiele website
^ Top

Nederlander voert met Jezus-posters plakoorlog tegen houseparty's

Joop van Ooijen is bij onze noorderburen vooral bekend door de reusachtige boodschap 'Jezus redt' op zijn dak. Hij raakte daarmee in een jarenlange juridische strijd verwikkeld.
anp Joop van Ooijen is bij onze noorderburen vooral bekend door de reusachtige boodschap 'Jezus redt' op zijn dak. Hij raakte daarmee in een jarenlange juridische strijd verwikkeld.

De Nederlander Joop van Ooijen, de man die tot aan het hoogste Nederlandse rechtsorgaan aanvocht dat de tekst 'Jezus redt' op zijn dak mocht blijven staan, heeft een nieuwe missie: de hele regio volplakken met Jezus-posters.

Dat doet hij zo fanatiek dat nu een gemeente hem tot de orde roept. Dat meldt de lokale zender RTV Rijnmond.

Van Ooijen en zijn volgelingen plakken overal Jezus-posters en het liefst over de reclameposters voor houseparty's heen. De prediker van het Evangelie voert een ware plakoorlog tegen de feesten. De lijm van de reclameposters voor houseparty's is vaak nog niet opgedroogd of Van Ooijen plakt de Jezus-posters er al overheen.

Volgens Van Ooijen verpesten deze feesten de jeugd. 'Daar leren ze alcohol drinken, drugs gebruiken en uit de ban springen', zegt Van Ooijen. 'Er is maar één ding belangrijk en dat is Jezus.'Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug