Nederlander op weg naar Dover ziet hoe politie twee
Syriërs uit zijn camper haalt

Migranten in het kamp Grande Synthe nabij Duinkerken. Foto uit 2016. De politie ontruimde het kamp in september.
BELGA Migranten in het kamp Grande Synthe nabij Duinkerken. Foto uit 2016. De politie ontruimde het kamp in september.
Bert (72) uit het Nederlandse Schijndel wist niet wat hij zag in Duinkerken. Tijdens de controles voor de veerboot naar Dover werden donderdag in zijn camper twee met modder besmeurde Syrische verstekelingen ontdekt door politie-inspecteurs met honden. Dat meldt De Telegraaf.

"Het waren een vader en tienerzoon uit Syrië, zeiden ze tegen me. Vluchtelingen die via mijn camper probeerden illegaal het Verenigd Koninkrijk binnen te komen. Mijn auto werd meteen afgesloten tot de Franse politie kwam. Ik moest mijn bootticket en paspoort inleveren, omdat ik mogelijk betrokken zou zijn bij mensensmokkel. Onzin natuurlijk", vertelt Bert, net weer terug in Nederland, tegen de krant.

Bert uit Noord-Brabant ging naar Engeland om een historische Lister-autotruck op te halen, die hij op internet had gekocht. De twee zijn waarschijnlijk de camper ingeklommen toen hij een tankstop maakte in de buurt van Duinkerken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.