Nederlander koopt eigen gestolen gsm terug

thinkstock
Een Nederlander die vorige week bestolen werd van zijn gsm, heeft het toestel weer teruggekregen door het onder begeleiding van agenten in burger ‘terug te kopen’. Dat schrijft de Amsterdamse politie op Facebook.

De man herkende zijn gestolen gsm op een verkoopsite en maakte een afspraak om het toestel terug te kopen. Vrijdag deed hij aangifte op het politiebureau en vroeg de agenten hem te helpen zijn gsm terug te krijgen.

“Wij zijn daarop in burger naar de afspraak gegaan”, schrijft de Amsterdamse politie op Facebook. “Zoals afgesproken kwam de verkoper ook opdagen. De verkoper is daarop aangehouden als verdachte van heling.” De bestolen man heeft zijn gsm daarna weer teruggekregen.

De politie adviseert mensen die ook bestolen zijn ook verkoopsites te bekijken. “Mocht u uw eigen goederen herkennen en zien dat deze te koop worden aangeboden, dan kunt u altijd contact opnemen met de politie.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Sara Beausaert

    Ik ben bestolen geweest van mijn handtas in station Brussel-Zuid.Achteraf konden we via mijn gsm zien waar de dader vertoefde.We hadden zijn naam,geboortedatum.Alle gegevens gaven we op een blaadje aan de politie,maar er werd niks ondernomen,terwijl de dader maar bleef stelen,want dagelijks zocht hij de waarde van zijn nieuwe aanwinst op. (Zoals,gsm's,laptops,dure handtassen,zonnebrillen,...)