Nederlander (28) verongelukt in laatste uur van zijn rondreis in Midden-Amerika

Anouk Mijnheer en Gerben Eskes tijdens hun vakantie.
Facebook Anouk Mijnheer en Gerben Eskes tijdens hun vakantie.
Een verkeersdrama in El Salvador heeft het leven gekost aan de Nederlander Gerben Eskes (28) uit Zutphen. De taxi waarin hij met zijn vriendin Anouk Mijnheer (25) zat, werd op weg naar de luchthaven aangereden door een auto die op de verkeerde weghelft reed. De bestuurder van dat voertuig was dronken, melden Salvadoraanse media.

De ouders van Gerben laten in een verklaring aan het AD het volgende weten: 

'Afgelopen donderdag 9 augustus 2018 hebben Gerben en Anouk (resp. 28 en 25 jaar, samenwonend in Zutphen) een ongeluk gehad in El Salvador. Hierbij is Gerben om het leven gekomen en is Anouk lichtgewond geraakt. Ze zaten in een taxi onderweg naar de luchthaven om terug naar Nederland te vliegen na drie weken vakantie in Midden-Amerika.'

'Omstreeks 3 uur ’s nachts plaatselijke tijd raakte een tegemoetkomende auto van de weghelft. De politie heeft vastgesteld dat de bestuurder dronken was. De taxichauffeur van Gerben en Anouk probeerde de tegemoetkomende auto te ontwijken, waardoor de taxi in de flank werd geraakt. Gerben was op slag dood.'

'Het zal lang, minimaal een week, duren voordat alle formaliteiten in El Salvador zijn afgerond en het lichaam wordt vrijgegeven en naar Nederland kan worden vervoerd. Anouk wordt in El Salvador inmiddels bijgestaan door familie en hoopt zo snel mogelijk naar Nederland te kunnen.'

Rijden onder invloed

Gerben was sportleraar in Warnsveld, Anouk geeft sportles en werkt als gezondheidsadviseur. "Ze houdt zich bezig met mensen met medische klachten en gezondheidsproblemen. Vanuit dat laatste oogpunt wil ze nu benadrukken dat mensen zich bewust moeten worden van de mogelijke gevolgen van rijden onder invloed", zegt haar moeder.

Haar dochter heeft geluk gehad, vervolgt ze. "De taxichauffeur stuurde naar rechts om de auto op zijn weghelft te ontwijken. Daardoor raakte dat voertuig de taxi vol in het achterportier aan de kant waar Gerben zat. Hij was op slag dood. Anouk heeft slechts een paar flinke striemen van de gordel op haar schouder, ribben en heupen. De rugzakken van Gerben en haar die tussen hen in stonden, hebben als een stootkussen gefungeerd en vingen de grootste  klap op." 

De bestuurder van de auto die de aanrijding veroorzaakte, is volgens plaatselijke media aangehouden op verdenking van dood door schuld en roekeloos rijden. 

Nicaragua

Gerben en Anouk reisden door Guatemala en El Salvador maar wilden oorspronkelijk naar Nicaragua. "Daar zagen ze vanaf omdat het er te onrustig is met alle risico's van dien", aldus Anouks moeder. 
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peet V gilst

  weer die drank...voor de geliefden van Frank erg veel sterkte.

 • Chris Hom

  Spijtig ongeval door alcoholgebruik met een zinloze dood van een jonge man als gevolg. Veel sterkte aan familie en vrienden

 • Sonja Van de Sype

  Nultolerantie voor alcohol achter het stuur aub en dit overal ter wereld. Dit drama had kunnen vermeden worden.

 • Peter Neefs

  @ Frank de Witte: groot gelijk ..Top idee

 • Berlinda Boons

  Hoe erg .Veel sterkte.