Nederlander (22) staat in Malta terecht voor gruwelijke moord op ex Shannon (30): "Ik flipte"

Shannon Mak.
Facebook Shannon Mak Shannon Mak.
De Nederlander Jelle R. staat op Malta terecht voor de gruwelijke moord op zijn ex-vriendin Shannon Mak. Na een heftige ruzie ging hij achter zijn ex aan, greep haar en sneed haar keel door. “Ik flipte”, zou de verdachte hebben verklaard. 

Het drama tussen de Nederlandse ex-geliefden houdt de gemoederen bezig op Malta. Volgens The Times of Malta vertelde hoofdonderzoeker Raymond Cassar vandaag in de rechtbank over de verklaring van Jelle R. (22).  

De 30-jarige Shannon werd in de ochtend van 3 augustus aangetroffen in een plas bloed tussen een geparkeerde auto en een muur die een tuin van de weg scheidt in de plaats Santa Venera, aldus Cassar. Nadat het lichaam was geïdentificeerd werd R. - hij woont daar om de hoek - door agenten ondervraagd op het politiebureau. Toen hij een formulier kreeg dat hij moest ondertekenen, zou hij hebben gezegd: “Ik flipte”. 

Daarna vertelde R. hoe hij de nacht ervoor een ruzie had met de Nederlandse. Hij stuurde haar weg uit zijn appartement, maar Shannon zou later zijn teruggekomen. De ruzie verergerde. R. greep een mes en rende achter de vrouw aan, de straat op. Hij doodde zijn ex en liet haar op straat achter, op dezelfde plek als waar ze later werd gevonden. 

‘Spontane bekentenis’

R.'s advocate Leontine Calleja protesteerde volgens de Maltese nieuwssite bij de rechter tegen deze “spontane bekentenis”. De verdachte zou op dat moment door de agenten nog niet op zijn rechten zijn gewezen, hij had nog geen advocaat en daarom zou zijn verklaring niet rechtsgeldig zijn. 

Advocaat Stefano Filletti, die de familie van het slachtoffer bijstaat, bracht daar tegenin dat de politie niet kan worden verweten dat een arrestant ‘uit zichzelf informatie begint te spuien’. 

Volgens justitie is R. twee keer op zijn rechten gewezen, eerst toen hij thuis werd aangehouden en daarna op het politiebureau waar hij een document overhandigd kreeg. Volgens Cassar wilde R. aanvankelijk geen advocaat, maar bedacht hij zich later. De Nederlander zou daarna pas ondervraagd zijn toen zijn juridische bijstand was gearriveerd. 

Agressief

Shannon Mak, oorspronkelijk uit Monnickendam (in Noord-Holland, ten noorden van Amsterdam) , woonde al enige tijd op Malta. Zij en de 22-jarige R., oorspronkelijk uit Friesland, hadden iets meer dan een jaar een relatie met elkaar, maar die ging niet over rozen. “Jelle kon enorm agressief zijn, vooral wanneer hij onder invloed van drank en/ of drugs verkeerde. Dan kon hij zich enorm opwinden over kleine dingen en werd hij een ander persoon’’, zei een vroegere vriend eerder tegen onze collega's van het AD. Beiden werkten op Malta voor gokbedrijf iGaming.

De zaak wordt in december verder behandeld. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mohamed Halmaoud

    minimaal 300 jaar cel. Geen dag minder. Eventueel lejeune toepassen en na 3 jaar weer vrij.

  • Eddy Vermeulen

    Minimaal 30 jaar cel !!!!!! En laat alstublieft moordenaars niet vroeger vrij.

  • Johny deman

    Ik flip ook soms.... dan kan ik wel, op zn ergst, eens op tafel slaan en dan nog als ik alleen ben. Dat is geen reden om iemand de keel over te snijden. Dat laatste is voorbehouden voor "halve zotten"