Nederland trekt extra miljoenen uit tegen terreur op treinstations

De Nederlandse staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) stapt uit een trein. Archieffoto.
ANP De Nederlandse staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) stapt uit een trein. Archieffoto.
Nederland trekt eenmalig 3,5 miljoen euro uit voor antiterreurmaatregelen op zes stations in onder andere de vier grote steden. Dat meldt de Nederlandse krant De Telegraaf. Om welke stations het gaat wil het ministerie van Infrastructuur niet zeggen.

"Op de stations worden maatregelen getroffen die passen bij het actuele dreigingsniveau", legt de Nederlandse staatssecretaris van Infrastructuur, Stientje van Veldhoven uit. "De uitvoering van de fysieke maatregelen zal dit jaar starten en zoveel mogelijk worden gecombineerd met lopende projecten."

Volgens een woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) is er geen concrete aanleiding om nu extra te investeren. Ook de aanslag op Amsterdam Centraal zou niets te maken hebben met de investering in veiligheidsmaatregelen.

Het dreigingsniveau in Nederland staat op 4 van 5. Er zijn volgens de NCTV nog steeds jihad-aanhangers die zich bezighouden met het plannen van een aanslag in het land. Op en rond stations zijn al meerdere incidenten geweest.

Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat in de plenaire zaal van de Tweede Kamer.
ANP Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat in de plenaire zaal van de Tweede Kamer.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • danny janssens

    Wat kunnen wij Belgen toch zoveel leren van onze noorderburen.....kordate aanpak en lange termijn visie. Hier wordt er veel gepraat , gewikt , gewogen maar nooit een goede oplossing bedacht. Het compromis is niet altijd de beste optie. Werkt misschien enkel op de korte termijn. Op lange termijn duiken problemen opnieuw op.

  • guido vermeyen

    Goede maatregel, wie voelt zich tegenwoordig veilig op straat, station overal eigenlijk, gezien het zinloos geweld overal toeneemt....wel 800 000 kiezers voelen zich onveilig in de steden, lees hier de krant maar, alle dagen prijs.....