Nederland trekt 400 miljoen extra uit om klimaatdoelen te halen

Windmolens bij windpark Slufterdam.
ANP Windmolens bij windpark Slufterdam.
Om de klimaatdoelen te halen trekt de Nederlandse regering voor dit jaar nog eens 400 miljoen euro uit. De jaren erna gaat er jaarlijks 110 miljoen euro extra naar maatregelen die klimaatverandering moeten tegengaan, bevestigen ingewijden na berichtgeving door de openbare omroep NOS.

De coalitiepartijen (de rechtsliberale VVD, het christendemocratische CDA, het linksliberale D66 en ChristenUnie) overleggen op het ogenblik over de Voorjaarsnota, een tussentijdse update van de begroting van het Rijk. Ze hebben volgens bronnen in politiek Den Haag afgesproken het extra geld uit te trekken voor een fonds dat huizenbezitters kunnen aanspreken als ze hun huis duurzamer willen maken. Ook is er geld beschikbaar om woonwijken van het gas af te krijgen en om de tweedehandsmarkt voor elektrische auto's een zetje te geven.

De Voorjaarsnota wordt eind deze maand gepresenteerd. Afgelopen weken lekte al uit dat rechtspraak en Openbaar Ministerie, Defensie en de jeugdzorg op meer geld kunnen rekenen. Ook is er extra geld voor de exacte schoolvakken en het technisch onderwijs.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Billiet

  Volgens Bourgois moet Nederland nu economisch kapot gaan en de Nederlanders geweldig verarmen...wat zijn wij toch achterlijk....

 • Jef Pauwels

  In Nederland gaat het geld naar projecten, in België naar partijen en politici. Dat is het verschil.

 • Nils De Vriendt

  In Nederland is men dikwijls de realiteit een stap voor.

 • Mia Verhulst

  Zij kunnen dat, ze hebben een begrotingsoverschot!

 • Tom O'Bedlam

  "Belgie weet niet meer hoe 400 miljoen eruit ziet"