Nederland stuurt inwoners alert-bericht en vraagt adviezen op te volgen

Photo News
Nederlanders hebben een 'NL-alert'-bericht gekregen van de Nederlandse overheid. Daarin worden ze opgeroepen de adviezen van de overheid op te volgen en 1,5 meter afstand van elkaar te houden. “Blijf thuis”, staat in het sms-bericht. “Bescherm uzelf en de mensen om u heen. Samen tegen corona.” Intussen trekken de Nederlandse natuurgebieden aan de alarmbel omdat ze overspoeld worden door bezoekers.

De oproep om afstand te houden is ook in het Engels geschreven.
NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat waarschuwt en informeert over een noodsituatie, zo valt te lezen op crisis.nl, de website die de Nederlandse staat gebruikt bij crisissen en rampen. "Je ontvangt een NL-Alert bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties. In ieder NL-Alert bericht staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je informatie en updates kunt vinden."
Intussen roept de Nederlandse dienst Natuurmonumenten de mensen met klem op niet meer naar natuurgebieden te komen en naar huis te gaan. "Onze gebieden worden momenteel overspoeld met duizenden bezoekers en wij vinden dit niet meer verantwoord", laat de organisatie weten.
Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer waarschuwden vrijdag al dat recreanten rustige plekken moesten opzoeken en afstand tot elkaar moesten bewaren. Maar veel mensen blijken daar toch geen gehoor aan te geven. Op Twitter berichten boze boswachters en andere natuurbeheerders over wandelaars en fietsers die ondanks alle waarschuwingen toch in groepjes de natuur in trekken.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christine Laevers

  De Nederlandse regering oefent geen enkele autoriteit uit. Ze spelen met vuur. Al die mensen op verplaatsing gaan nog eens tanken, misschien oma meenemen of even gedag zeggen , even de hond bij opa gaan ophalen, lekker gezellig toch!

 • walther truyens

  Ik snap niet wat daar tegen zou zijn als de mensen per familie gaan en de regels van afstand respecteren en op de wegen blijven zoals het hoort . of zijn die bossen juist lijk hier in België speelterrein voor de groene zogenaamde natuurbeschermers ?

 • renée schietekat

  Nou, dat is mooi op tijd. Wat een gebrek aan zin voor verantwoordelijkheid van de Nederlandse regering. Ze gaan eindelijk eens optreden.Dit soort politici direct hun C4 berorgen mijn gedacht

 • Leo Marien

  Hoe erg is dit, Nederland gokte op groepsimmuniteit. Met de nadruk op gokken want ze kenden het verhaal van China en ook Italië,...Spanje. België heeft gelukkig veel beter gereageerd op de pandemie. En dan te weten dat we ook nog eens dubbel zoveel bedden voorhanden hebben per 100 000 inwoners. Nederland zit even ver in de curve als wij maar gaan nu pas echte maatregelen nemen. België doet het zo slecht nog niet.