Nederland repatrieert diplomaten vanuit Pakistan: “Doodsbedreigingen ontvangen in zaak-Asia Bibi”

Mensen roepen slogans en protesteren tegen de vrijlating van Asia Bibi in Lahore, Pakistan.
EPA Mensen roepen slogans en protesteren tegen de vrijlating van Asia Bibi in Lahore, Pakistan.
Nederland heeft om veiligheidsredenen "een groot aantal" personeelsleden van de ambassade in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad teruggehaald. Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok. 

Er zijn volgens hem in de kwestie-Asia Bibi "helaas" doodsbedreigingen geuit aan het adres van Nederlandse diplomaten. "We nemen de veiligheid van ons personeel heel serieus." 

Het is in Pakistan onrustig vanwege Asia Bibi, een christelijke vrouw die onlangs door het Pakistaanse Hooggerechtshof werd vrijgesproken van godslastering. De radicale islamitische beweging Tehreek-e-Labbaik (TLP) verzet zich daartegen en eist de dood van de rechters. Haar advocaat vluchtte naar Nederland.

lees verder onder de tweet:

De ambassade is niet volledig gesloten. Er worden nog steeds visa en paspoorten verwerkt, aldus Blok. "We hebben de omvang moeten terugbrengen, maar er is staf aanwezig.”

Asia Bibi in 2010. Archieffoto.
AP Asia Bibi in 2010. Archieffoto.10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  Wat in Pakistan gebeurt komt niet onze kant op, alain schils. Er ligt nog Afghanistan tussen. En daar was het eerder al zo. Het ging dus de andere kant op.

 • Benny Deridder

  "Mensen roepen slogans en protesteren tegen de vrijlating van Asia Bibi in Lahore". De begeleidende tekst bij bovenstaande foto. Vermoedelijk weer te braaf taalgebruik van de pers, als je bekijkt wat er op de spandoek afgebeeld staat. Om zeker niet "te stigmatiseren" ?

 • Lieve Vandamme

  Hoe vredelievend toch, de islam!!!

 • Rudi Swinnen

  Beter weg blijven uit zo een achterlijke landen

 • alain schils

  Let goed op. Wat in Pakistan gebeurd is, komt ook deze kant op. Aan onze politici is het de taak om de grenzen dicht te houden. Deze fanatici zullen niet aarzelen om hier ook hun wetten te komen stellen. De kleinkinderen van ons en de kleinkinderen van onze politici zijn het slachtoffer door het beleid van hun vader of moeder. Het word hoog tijd dat onze beleidsmensen eens gaan beseffen dat zij met hun beleid onze cultuur naar de verdoemenis helpen.