Navy SEALs in Irak naar huis na wangedrag

Archieffoto.
REUTERS Archieffoto.
Een heel peloton van de Amerikaanse Navy SEALs dat in Irak gelegerd was, is naar huis gestuurd vanwege misdragingen. The New York Times meldt op basis van anonieme bronnen dat de militairen van de elite-eenheid op 4 juli Onafhankelijkheidsdag hebben gevierd met alcohol en dat een van de leidinggevenden van het peloton een vrouwelijke militair heeft verkracht.

Een advocaat die een van de militairen bijstaat bevestigt dat er een onderzoek loopt naar seksueel misbruik en ongeoorloofd drinken. Op het moment dat de marine de beschuldigingen wilde onderzoeken, beriepen de militairen zich op hun zwijgrecht. Daarna besloot de commandant van de speciale eenheden in Irak om heel het peloton, de enige SEALs in Irak, naar huis te sturen.

De militairen hebben een drugstest moeten ondergaan, maar daarvan zijn de uitslagen nog niet bekend. De groep is niet direct vervangen. "Het verlies aan vertrouwen woog in dit geval zwaarder dan het mogelijke operationele risico" van hun afwezigheid, luidde de verklaring van de marine.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Saar Caron

  Ah juist de schitterende gedragingen van de Amerikaanse soldaten in het buitenland. Wat er daar allemaal verborgen wordt wil men niet weten

 • RUDI DE SCHRIJVER

  Seal of niet ,bij misdraging zich beroepen op zwijgplicht om een of ander crimineel in de groep te beschermen is laf,laaghartig en elitetroep onwaardig en zou met afdanking en openbare blaam gestraft moeten worden

 • Danny Valcke

  t'is ook een manier om hun troepen terug te trekken uit Irak.

 • Jo deweerdt

  Oei! Ze hebben toch niet gevochten zeker?