Nachtelijke luchtaanvallen op Libische hoofdstad Tripoli kosten negen mensen het leven

Poster van Khalifa Haftar
REUTERS Poster van Khalifa Haftar
De Libische hoofdstad Tripoli is in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw gebombardeerd. Daarbij zijn negen mensen om het leven gekomen en 35 gewond geraakt. Dat is zondag vernomen van een woordvoerder van het Libische leger. Een drone vuurde verschillende raketten af op een militaire basis in het zuiden van de hoofdstad. Onder de doden zijn ook vier burgers.

Volgens de zegsman sloeg een raket in op een woongebied. Hij stelde de troepen van de Libische maarschalk Khalifa Haftar verantwoordelijk voor de nachtelijke aanval. Die gaf zijn troepen begin april het bevel Tripoli te veroveren op de internationaal erkende regering van premier Fajis al-Sarradsch. Haftar is met het parlement in het oosten van Libië verbonden, dat als tegenregering geldt.

Op 4 april gaf commandant Khalifa Haftar zijn troepen het bevel Tripoli te veroveren op de internationaal erkende regering. Haftar schilderde zijn campagne af als een "oorlog tegen terrorisme" en legde oproepen om zijn offensief stop te zetten, naast zich neer. De gevechten in de voorsteden van Tripoli tussen de regeringstroepen en de manschappen van Haftar kostten de afgelopen drie weken al aan verschillende burgers het leven. De strijd wordt voornamelijk op de grond geleverd, maar hier en daar worden ook luchtaanvallen uitgevoerd.

Straatgevechten tussen regeringstroepen en manschappen van Haftar.
AFP Straatgevechten tussen regeringstroepen en manschappen van Haftar.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.