Nabestaanden slachtoffers MH17 vragen Trump om steun

REUTERS
De Werkgroep Waarheidsvinding MH17 heeft een brief gestuurd naar de Amerikaanse president Donald Trump. De groep vraagt Trump om zijn steun, vooral met het oog op een mogelijke ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin later deze maand.

In de brief verwijst de werkgroep, die naar eigen zeggen ongeveer dertig families van slachtoffers vertegenwoordigt, naar de reactie van Trump op de dood van de Saudische journalist Jamal Khashoggi. De Amerikaanse president noemde de opstelling van de Saoedische autoriteiten "de slechtste doofpot in de geschiedenis van doofpotten".

De nabestaanden vragen Trump of de Russische houding niet in dezelfde categorie thuishoort en een soortgelijke reactie verdient. "Een reactie die aandringt op de waarheid en geen doofpotten accepteert", aldus de groep. "Als één enkel onschuldig leven zo'n reactie verlangt, dan zijn 298 er zeker genoeg", schrijven ze. Ze hopen dat Trump de zaak ter sprake brengt als hij later deze maand Poetin treft. "Poetin heeft antwoorden waar wij recht op hebben."

Vlucht MH17 van Malaysia Airlines werd op 17 juli 2014 geraakt door een luchtdoelraket en stortte neer in Oekraïne, op weg van Amsterdam naar Kuala Lumpur. Alle 298 inzittenden, onder wie vier Belgen en meer dan 190 Nederlanders, kwamen om.

EPA5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wilfried Van der Jeught

  Het is waarschijnlijk de enige die iets kan bekomen.

 • Guido Pintens

  slachtoffers van wat dan ook die Trump om steun vragen ? Dat hij zelfs zijn eigen burgers niet steunt zegt al genoeg zeker? Die mens is totààl niet geïnteresseerd in het leed van anderen. Het wordt echt tijd dat hij doet wat hij allemaal beloofd heeft, ondanks het feit dat er hier een hoop Belgen zijn die hem de beste president ooit vinden, en er zo eentje hier willen droppen om alles op te lossen

 • Frans Peeters

  Hoe naif kan je zijn om aan Trump steun te vragen, dit vliegtuig had nooit over oorlogsgebied mogen vliegen

 • Vladimir De Leeuw

  De Russen hebben altijd aangeboden om mee in het onderzoeksteam te zitten en te helpen om antwoorden te vinden, maar ze mochten niet, zeker niet van de Nederlanders. Dit bevestigd het vermoeden van een vooringenomenheid. De vergelijking met Saoedie Arabië gaat dus helemaal niet op.

 • johanneke li

  ze gaan geen oorlog beginnen over MH17 hoor. vragen staat vrij, maar rusland legt zo'n vragen maar al te gretig naast zich neer, ze hebben al lang duidelijk gemaakt dat ze hun verantwoordelijkheid er niet voor willen nemen. economische sancties zijn enige mogelijkheid.