Nabestaanden Pim Fortuyn woedend: “Moordenaar niet van plan te emigreren”

Volkert van der Graaf stapte vorig jaar naar de civiele rechter om onder zijn fysieke meldplicht uit te komen.
ANP Volkert van der Graaf stapte vorig jaar naar de civiele rechter om onder zijn fysieke meldplicht uit te komen.
Volkert van der Graaf, die in 2002 de Nederlandse politicus Pim Fortuyn doodschoot, is niet geëmigreerd en woont nog gewoon in Apeldoorn en Harderwijk. Hij lijkt ook geen concreet plan te hebben om naar het buitenland te vertrekken. Dat meldt de regionale krant De Stentor, die zich baseert op informatie van het Openbaar Ministerie (OM) en op gesprekken met bekenden van de dader.

Van der Graaf kreeg na zijn vervroegde vrijlating in 2014 voorwaarden opgelegd, onder meer een fysieke meldplicht. Maar die vocht hij aan omdat hij zei te willen emigreren en dat kon niet omdat hij zich steeds in Nederland moest melden. De rechter ging daarin mee, waarna het OM en Van der Graaf in beroep een nieuwe deal sloten. Hij mocht zich voortaan via mail melden.

Nabestaanden van Pim Fortuyn zijn woedend dat van der Graaf nog steeds gewoon in Nederland verblijft. Ze stellen dat hij de rechters om de tuin heeft geleid om van zijn reclasseringsvoorwaarden af te komen. Tegenover de krant De Telegraaf pleit de advocaat van de nabestaanden ervoor om hem opnieuw het oude regime van fysieke meldplicht op te leggen. 
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Van Rompaey

  Waarom werd die vrijgelaten ?

 • Henri Troyat

  Die werd betaald door de correcte politieke partijen om Pim neer te leggen. Het kwam ze allemaal goed uit. Pim zette ze letterlijk in hun hemd. Bekijk de debatten op YouTube maar eens.

 • Kees Vink

  Die man had gewoon nooit meer vrij mogen zijn.

 • Rudi Swinnen

  Het gerecht in Nederland is blijkbaar bijna even naief als het Belgische gerecht . Als ze belazerd zijn kunnen ze deze man toch opnieuw oppakken . Of niet dan ?

 • Jacky Schoonbaert

  Schandalig!!! Ten eerste zou hij al geen keuze mogen krijgen en ten tweede, terug den bak in omdat hij zich niet aan de afspraken houdt die hij dan nog zelf heeft mogen voorstellen.