Naar prins Charles benoemde brug doet veel stof opwaaien

De de Second Severn Crossing  zal voortaan de Prince of Wales-brug heten
Twitter De de Second Severn Crossing zal voortaan de Prince of Wales-brug heten
De beslissing om een belangrijke verkeersbrug tussen Engeland en Wales te hernoemen naar Prins Charles heeft heel wat stof doen opwaaien. Vooral anti-monarchisten en Welshe nationalisten zijn het absoluut niet eens met de beslissing.

De Britse regering heeft deze week aangekondigd dat de Second Severn Crossing een andere naam toegeëigend zal krijgen. De brug die Engeland en Wales verbindt, zal voortaan de Prince of Wales-brug heten. Welsh-secretaris Alun Cairns zei dat de verandering een passend eerbetoon was aan de troonopvolger voor zijn "decennia van voortdurende, toegewijde dienst aan de natie."

Het nieuws irriteerde sommige inwoners van Wales mateloos. Zij beweren dat hun mening niet werd gevraagd. Leanne Wood, leider van de Welshe nationalistische partij Plaid Cymru, twitterde: "Is dit een grap van eind april?"

Graham Smith van de anti-monarchistische groep Republic beschuldigde de regering ervan "een eenzijdig besluit te hebben genomen dat mensen in Engeland en Wales jarenlang zal irriteren".
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jan broekmans

    Het stop waait er oplos....

Video