Naaktfoto's vrouwelijk personeel Armed Forces gedeeld op sociale media

Een jaar na het schandaal van Marines Unites duiken nieuwe foto's op

Vrouwelijk soldaten bij de Armed Forces
Reuters Vrouwelijk soldaten bij de Armed Forces
Nieuwe naaktfoto's van vrouwelijke soldaten bij de Armed Forces circuleren op het internet. Nog geen jaar geleden werd al een Facebookpagina vol foto's opgedoekt. De nieuwe foto's werden door cyberpesters via Dropbox onder de naam 'Hoes Hoin' verspreid. 

Een jaar na het schandaal van de gelekte naaktfoto’s van het vrouwelijk personeel bij de Armed Forces, circuleren nieuwe naaktfoto’s op het internet. Een nieuwe groep cyberpesters maakte de foto's via een map op Dropbox voor iedereen toegankelijk. 

Blame Marines United

Slechts 55 mariniers werden vorig jaar gestraft voor hun betrokkenheid bij de 'Marines United' Facebookgroep, die bestond uit 30.000 dienende en gepensioneerde leden van het leger. De leden van de groep bezaten ongeveer 131.000 foto's van vrouwen, die via Google Drive over 168 sites verspreid werden.

Ondertussen maakt een groep van 400 leden nog steeds gebruik van minder bekende platforms voor het delen van de foto’s. Twee weken geleden kwamen er opnieuw foto's op een nieuwe Facebookgroep met de naam 'Blame Marines United' terecht.

Hoes Hoin

De laatst gelekte foto’s werden opgeslagen in een map op Dropbox onder de naam 'Hoes Hoin'. De map bevatte 267 afbeeldingen van vrouwen die in verschillende branches van het leger werken. De map werd ontdekt door soldate Erin Kirk Cuomo, die #NotInMyMarines oprichtte als reactie op de succesvolle nieuwe Facebookpagina.

Alle foto's tonen vrouwen die in het leger werken, de overgrote meerderheid van de vrouwen is bovendien identificeerbaar. Sommige foto’s zijn selfies, terwijl anderen duidelijk door iemand anders zijn genomen zijn. De vrouwen staan vaak volledig naakt op de foto’s en maken op sommige foto’s bovendien seksuele handelingen.

Ministerie van Defensie

Het ministerie van Defensie gaat het sociale medialandschap blijven volgen en beoordelen. Omdat de mediaplatformen steeds uitbreiden, wordt het een grotere uitdaging om de cyberpesters te identificeren. Een woordvoerder van Dropbox liet intussen weten dat de link naar de foto’s verwijderd is en ze dus niet verder kunnen circuleren.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • JAN krommentak

    Hoe komt het eigenlijk dat er altijd foto's van vrouwen gedeeld worden ik zou denken in deze nieuwe wereld dat dit ook zou gebeuren met mannelijke foto's ?

  • Karen Kiebooms

    Hoppa, weer eentje voor het fotoalbum!!!