Naaktfoto's in ruil voor beltegoed: lucratief bijbaantje voor Italiaanse tienermeisjes

thinkstock
Er is ophef in Italië over 'ruilhandel' op chat-apps die populair zijn bij Italiaanse tieners. Volwassen mannen blijken daar aan minderjarige meisjes sexy foto's en video's te vragen. Ze bieden de meisjes beltegoed of online tegoedbonnen van sites waarmee de tieners kunnen shoppen.

Sinds haar vijftiende verdient de achttienjarige Silvia (niet haar echte naam) geld via chatapps, beschrijft de Italiaanse krant Corriere del Mezzogiorno. Volgens haar is het een populaire manier om geld te verdienen onder haar leeftijdgenoten.

Een journalist van de krant neemt de proef op de som en doet zich voor als zestienjarig meisje onder de naam 'Fabiola' op een van de apps. Binnen vierentwintig uur krijgt hij vijftig verzoeken binnen, het merendeel van volwassen mannen. Ze willen naaktfoto's en vragen haar te strippen in videochat. Ook sturen de mannen haar foto's van hun geslachtsdeel.

Ze bieden haar tien euro beltegoed of een online tegoedbon van websites als Amazon.

Onderbroekje
De mannen geven in de chatgesprekken aan dat ze regelmatig op die manier foto's 'kopen' van meisjes. Een man van 34: "Het is voldoende als je een beetje je T-shirt optilt en je onderbroekje naar beneden trekt."

'Fabiola' antwoordt dat ze misschien ook haar zusje wil laten meedoen, maar dat die pas 14 is. De man biedt 100 euro als beide meisjes meedoen: "Als jullie maar niet jonger dan veertien zijn."

Verstrekkende gevolgen
Daniele de Martino, hoofd van de Polizia Postale van de provincie Campania en belast met de opsporing van strafbare feiten op internet, erkent tegenover diezelfde krant dat het voorkomt dat meisjes van twaalf al naaktfoto's delen met onbekenden.

"Vaak beseffen ze niet wat voor verstrekkende gevolgen dit soort acties kunnen hebben. Het blijkt maar weer dat we nauwelijks weten wat deze kinderen, en zij dus niet alleen, precies doen als ze online zijn."

Als jullie maar niet jonger dan veertien zijn

Klant9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Becky

  Sorry, die meisjes moeten daar maar niet op ingaan he! Wat er allemaal bestaat zeg!

 • Eida Lam

  Zijn het Italianen of mannen die toevallig in Italië wonen? Dat is zo'n strikvraag die ik mij regelmatig stel als ik jullie artikels lees.

 • Guido Delrio

  Markt economie. Zonder vraag geen aanbod. Zonder aanbod geen vraag.

 • rebecca tanghe

  Al die 'technologie' is puur vergif.

 • eric debanne

  Te gek voor woorden !