Naaktfoto Bruni overschaduwt bezoek Sarkozy's aan Londen

Prins Charles heet de Sarkozy's van harte welkom op Heathrow.
UNKNOWN Prins Charles heet de Sarkozy's van harte welkom op Heathrow.

Voor het staatsbezoek van de Franse president Nicolas Sarkozy in Londen heeft een naaktfoto van zijn echtgenote Carla voor opschudding gezorgd. Britse boulevardbladen brachten de 15 jaar oude naaktfoto vandaag in het groot op hun pagina's. "Welkom in Groot-Brittannië, madame Sarkozy", schreef de Daily Mirror over heel de zwartwit foto in de krant. De heisa overschaduwt het staatsbezoek dat nochtans in een hartelijke sfeer verloopt. Sarkozy wil de betrekkingen met het Verenigd Koninkrijk versterken. Eerder had de Queen zich al verzet tegen het staatsbezoek van het presidentieel koppel als ze nog niet getrouwd waren. Sarkozy huwde dan maar in allerijl met Bruni.

Woedend
De Sun, de meestgelezen krant van Groot-Brittannië, berichtte dat de 40-jarige gade van de president "woedend" is over het tijdstip van de publicatie. Carla Sarkozy is vanmiddag met haar man voor een tweedaags staatsbezoek bij koningin Elizabeth II in Londen gearriveerd. Het veilinghuis Christie's had gisteren de verkoop van de foto aangekondigd. Carla Sarkozy is "een van de mooiste vrouwen ter wereld", luidde het.

Geen censuur
"Christie's censureert geen zakelijke voorwerpen", verdedigde het veilinghuis zich tegen kritiek. Op de foto van fotograaf Michel Comte is het toenmalige model ongekleed in een pose te zien, die aan een schilderij van de neo-impressionistische kunstenaar Georges Seurat doet denken. De verkoopswaarde van de foto wordt op ongeveer 2.500 euro geschat. Ze zal op 10 april in New York geveild worden. (afp/adv/kh)

Per koets paradeerde Sarkozy dan aan de zijde van de Queen door de straten van Londen.
UNKNOWN Per koets paradeerde Sarkozy dan aan de zijde van de Queen door de straten van Londen.
Sarko is woedend dat net nu bekend raakte dat een naaktfoto van zijn vrouw Carla Bruni geveild wordt bij Christie's in Londen.
UNKNOWN Sarko is woedend dat net nu bekend raakte dat een naaktfoto van zijn vrouw Carla Bruni geveild wordt bij Christie's in Londen.