Na voorzichtig optimisme maandag: 28 nieuwe coronadoden in Duitsland, kaap van de 100 overschreden

Het universitair ziekenhuis in Essen. Eerder was er voorzichtig optimisme over de de groei die afvlakte. Dinsdag bleek dat de toename toch nog steeds groter wordt.
AP Het universitair ziekenhuis in Essen. Eerder was er voorzichtig optimisme over de de groei die afvlakte. Dinsdag bleek dat de toename toch nog steeds groter wordt.
In Duitsland zijn in een dag tijd 28 mensen aan het nieuwe coronavirus overleden. Daardoor is de kaap van de 100 dodelijke slachtoffers overschreden, zo heeft het Robert Koch-Institut dinsdag meegedeeld.

In Duitsland zijn nu al 114 mensen aan de longziekte bezweken. Volgens de Johns Hopkins-universiteit, die de wereldwijde verspreiding van Covid-19 uur per uur opvolgt, zouden het er intussen zelfs al 123 zijn.

Optimisme

Er kwamen ook 4.764 besmettingen bij om op een totaal van 27.436 te komen.

Maandag was er voorzichtig optimisme over een afvlakkende groei: 4.062 bijkomende besmettingen en 31 bijkomende sterfgevallen. Dinsdag ontstond een wat ander beeld. 
Noord-Rijnland-Westfalen blijft het ergst getroffen met 1.764 besmettingen, een toename met 281 gevallen, en 33 sterfgevallen. De deelstaten Beieren en Baden-Württemberg blijven op de plaatsen twee en drie staan.

Lees ook: In Spanje stijgt de dodentol sneller dan in Italië: wat is er aan de hand (+)

Bekijk ook: Zwakste coronapatiënten uit rusthuizen niet naar ziekenhuis

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.