Na veertien jaar doorbraak in liquidatie Neerpeltenaar (40)

De Nederlander Rob Sengers (40) woonde in de beruchte Neerpeltse villawijk Grote Heide. Na de moord werd in de omgeving een scooter gevonden die wellicht bji de liquidatie is gebruikt.
YouTube Omroep Brabant. De Nederlander Rob Sengers (40) woonde in de beruchte Neerpeltse villawijk Grote Heide. Na de moord werd in de omgeving een scooter gevonden die wellicht bji de liquidatie is gebruikt.
De Nederlandse politie heeft vanochtend in de gevangenis een 57-jarige man aangehouden voor de moord op crimineel en Neerpeltenaar Robert Sengers in 2004. Recent werd het onderzoek naar zijn dood heropend en kreeg de zaak aandacht in opsporingsprogramma's op televisie.

Sengers (40) afkomstig uit Eindhoven,  werd 8 september 2004 doodgeschoten in zijn auto op een parkeerplaats bij een restaurant in Esbeek, een gemeente die grenst aan het Kempische Ravels. Hij had daar een afspraak met iemand van wie hij geld tegoed had.

Sinds de heropening van het onderzoek worden oude DNA-sporen op de scooter van de schutter met verbeterde technieken onderzocht. De politie laat weten dat het onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut nog niet is afgerond en dat er nog geen DNA-hit is.

Robert Sengers was bij de politie bekend vanwege de handel in drugs. Hij woonde in Neerpelt in de beruchte villawijk Grote Heide waar ook de vermoorde Nederlandse criminelen Sam Klepper, John Mieremet en Marco Eijk woonden. De crimineel was voor zijn dood gewaarschuwd dat zijn naam op een dodenlijst stond.

Sengers was bevriend met Marco Eijk die in hetzelfde jaar om het leven werd gebracht en de recherche houdt er rekening mee dat de moorden met elkaar te maken hebben. De verdachte zit in de gevangenis een straf uit voor een ander misdrijf maar wat precies, wil de politie niet zeggen. De politie laat weten dat hij verhoord wordt en dat het onderzoek naar de zaak verder gaat.

De liquidatie kreeg recent opnieuw aandacht in Nederlandse opsporingsprogramma's:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.