Na topman stapt nu ook juridisch adviseur Boeing op

Aan de grond gehouden Boeing 737 Max-toestellen bij de fabriek in Seattle.
REUTERS Aan de grond gehouden Boeing 737 Max-toestellen bij de fabriek in Seattle.
J. Michael Luttig, de speciaal adviseur van Boeing voor de geschillen rond de twee dodelijke ongevallen van de 737 MAX, zal tegen het einde van het jaar opstappen. Dat meldt het Amerikaanse luchtvaartconcern vandaag.

De 65-jarige Luttig, die zich sinds begin mei bezighoudt met de juridische vragen rond de twee crashes, heeft de raad van bestuur van Boeing ingelicht dat hij vertrekt.

Voordat hij de rol van speciaal adviseur op zich nam, was Luttig algemeen adviseur van Boeing. Brett Gerry, die in mei juridisch directeur werd, zal de taken van Luttig overnemen, laat een woordvoerder weten.

Crashes

Boeing zit in een lastig parket na twee crashes met zijn 737 MAX, waarbij 346 mensen omkwamen. Alle vliegtuigen van dat type staan sinds maart aan de grond, tot er duidelijkheid is over eventuele technische mankementen. Eerder kondigde Boeing aan dat het de productie van de 737 MAX vanaf januari opschort.

Maandag nam topman Dennis Muilenburg nog ontslag. Hij volgde verschillende andere topmensen die de voorbije maanden het bedrijf verlieten.

Boeing-topman Dennis Muilenburg nam eerder deze week al ontslag.
Photo News Boeing-topman Dennis Muilenburg nam eerder deze week al ontslag.
Een Boeing 737-Max bij een testvlucht.
AP Een Boeing 737-Max bij een testvlucht.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Don Tessers

    Hoezo goed zijn voor multinationals? Zij regeren en hebben de macht alles af te dwingen, tot het fout gaat.

  • Filiep Lapeire

    Jaren zakken gevuld zonder ook maar iets nuttigs te verwezenlijken maar als de plaat heet word dan poetst men de plaat.