Na spectaculaire roof in Dresden, ook inbraak bij Stasimuseum in Berlijn: “Medailles en juwelen gestolen”

In het Stasi-museum in Berlijn heeft zich een inbraak voorgedaan. Daarbij zijn medailles en juwelen gestolen, aldus de politie in de Duitse hoofdstad.
EPA In het Stasi-museum in Berlijn heeft zich een inbraak voorgedaan. Daarbij zijn medailles en juwelen gestolen, aldus de politie in de Duitse hoofdstad.
Inbrekers hebben toegeslagen bij het Stasimuseum in Berlijn. De politie meldt dat criminelen door een raam het gebouw binnendrongen en "medailles en juwelen" meenamen. Een medewerker ontdekte de inbraak vanochtend vroeg. 

In het museum zijn spullen te zien van de gevreesde Oost-Duitse geheime politie. Volgens de politie braken de dieven binnen op de eerste verdieping. Ze sloegen daarbij een venster stuk. Werknemers ontdekten stukgeslagen glazen vitrines en verwittigden de politie. Het is onduidelijk op welk tijdstip de criminelen precies hebben toegeslagen.

Het gaat om de tweede museuminbraak in korte tijd in Duitsland. Dieven braken eind november in bij het Grünes Gewölbe (Groene Gewelf) in Dresden. Ze namen juwelen mee uit de collectie van de Saksische vorst August der Starke (1670-1733). De politie heeft een beloning van een half miljoen euro uitgeloofd voor de tip die leidt naar de daders en de buit.

Bekijk ook: Politie toont beelden van de grootste kunstroof na WO II
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Roger Cooks

    Het zijn zeker open deurdagen in de musea. Goede beveiliging!

  • lucien lemahieu

    alles zeer goed beveiligd, met een verzekeringspolis waarschijnlijk