Na liquidatie in Amsterdam: kroongetuige Nabil B. heeft nieuwe advocaat

De Orde van Advocaten houdt een minuut stilte voor de doodgeschoten advocaat Derk Wiersum.
ANP De Orde van Advocaten houdt een minuut stilte voor de doodgeschoten advocaat Derk Wiersum.
Kroongetuige Nabil B. heeft een nieuwe advocaat. Zijn vorige advocaat, Derk Wiersum, werd vorige week voor zijn huis in Amsterdam doodgeschoten. Wie de nieuwe advocaat is, is niet bekendgemaakt. Het gaat niet om Peter Schouten. Die had zich na de moord op Derk Wiersum aangeboden als nieuwe advocaat. Nabil B. is kroongetuige in een groot liquidatieproces rondom de zogenaamde Mocromaffia en de voortvluchtige crimineel Ridouan Taghi.

De rechtbank is op de hoogte dat er een nieuwe advocaat is. Maar wie het is, is niet bekendgemaakt. Dat zei Simeon Burmeister, plaatsvervangend deken bij de Amsterdamse Orde van Advocaten, in het Nederlandse AT5-programma Park Politiek.

Maar het gaat dus niet om Peter Schouten. Hij bood zich aan als nieuwe advocaat van B. na de schokkende moord op Derk Wiersum. Burmeister noemde het aanbod van Schouten “heel moedig”.

Bekijk ook: Advocaat kroongetuige geliquideerd op straat in Amsterdam

Bekijk ook: Ex-profvoetballer Antwerp doodgeschoten in Amsterdam
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.