Na grove belediging door Braziliaanse president krijgt Brigitte Macron steun uit onverwachte hoek

Brigitte Macron en Jair Bolsonaro
Photo News/AFP Brigitte Macron en Jair Bolsonaro
Jair Bolsonaro beschimpte Brigitte Macron en een diplomatieke rel tussen Frankrijk en Brazilië was geboren. Maar de echtgenote van de Franse president kan rekenen op veel steun. En zelfs uit onverwachte hoek. Zo nam Donald Trump het voor haar op. Ondertussen hebben ook duizenden Brazilianen zich op Twitter geëxcuseerd voor de onheuse uitlatingen van hun president. La Première dame zegt diep geraakt te zijn door de talrijke steunbetuigingen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De Braziliaanse president onderschreef afgelopen weekend een Facebookpost waarin het uiterlijk van Brigitte (66) op ongunstige wijze werd vergeleken met dat van Bolsonaro’s jongere echtgenote Michele (37). “Nu begrijpt u waarom Macron Bolsonaro vervolgt”, stond onder het bericht. Bolsonaro kon het niet laten erop te reageren. “Verneder de man niet, haha”, zo luidde het bericht afkomstig van zijn account.

Het antwoord van de Franse leider liet niet lang op zich wachten. Hij vond de opmerkingen over zijn echtgenote “uiterst respectloos en treurig”. “Wat kan ik zeggen? Het is triest. De Brazilianen zullen zich schamen om dit van hun president te moeten lezen”, zo zei hij vanop de G7-top in Biarritz.

En dat viel duidelijk niet in dovemansoren bij de Braziliaanse bevolking. Op Twitter verschenen meteen duizenden berichten met de hashtag #DesculpaBrigitte (Excuseer Brigitte). Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan deden sommigen zelfs de moeite om hun excuses in het Frans te verwoorden met de hashtag #PardonBrigitte.

Jair Bolsonaro
REUTERS Jair Bolsonaro

“Désolé Brigitte, j’ai honte du président” (Sorry Brigitte, ik schaam me voor de president), schreef een Braziliaanse internaut.

Of nog: “Ik excuseer me Brigitte voor de vreselijke opmerking van de president van mijn land, waar ik me elke dag voor schaam.”

Donald Trump van zijn kant nam het bij een afsluitende persconferentie op de G7-top impliciet op voor de Macrons. Hij noemde Brigitte (in zijn woorden ‘Bridget’) “een geweldige vrouw”. “Ze heeft veel tijd doorgebracht met mijn echtgenote, ze hebben samen een tour gemaakt door de prachtige omgeving.”

Het zijn berichten die Brigitte Macron niet onberoerd hebben gelaten. Volgens een insider verklaarde de Première dame ontroerd te zijn door de vele steunbetuigingen.
65 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Chris Devlaeminck

  Ze mag bij de hoop lopen maar een mooie vrouw is ze nooit geweest. Als ze lacht ziet men duidelijk de fillers boven haar bovenlip en in haar kaken. Het zorgt voor een onnatuurlijke look. Maar daarin is ze zeker niet alleen. Daarom hoeft ze nog niet beledigd te worden. Die Braziliaanse president toont hiermee zijn onmacht.

 • Berthie Gijsen

  De mensen maken zelf hun keuze met wie ze willen samenleven.Daar heeft niemand anders zaken mee.Sommige wonen met een hond samen of kat.

 • Rachida EL Rhanouti

  Het is de kunst iemand graag te zien en samen oud te worden. Brigitte Macron ziet er fantastisch uit voor haar leeftijd. Ik zou eerder denken dat Michelle Bolsonora de vernedering iedere keer ondergaat om samen te verschijnen naast de oude Jail Bolsonora. Vernederd haar niet....

 • Frans Peeters

  Dagelijks worden hier in het groene Limburg duizenden bomen gekapt door natuurpunt dat moet dienen als brandstof voor elektriciteit in de biocentrale Gent

 • Thérèse Reczkowski

  Als een oude vent een jonge vrouw heeft hoor je zelden iets dat is normaal, dat die mannen maar eens naar hun eigen kijken of ze er allemaal zo goed uitzien en daarbij Brigitte is toch een mooie vrouw