Na grote controverse: geen McDonald's naast historisch monument in Rome

Een bord naar een McDonald’s-filiaal in Rome.
REUTERS Een bord naar een McDonald’s-filiaal in Rome.
De Italiaanse minister van Cultuur, Alberto Bonisoli, heeft een controversiële bouwvergunning van McDonald's voor een vestiging naast een Romeinse historisch monument ingetrokken. Dat heeft hij vandaag zelf meegedeeld.

De fastfoodketen had een bouwvergunning gekregen om naast de ruïnes van de Thermen van Caracalla een vestiging te openen, maar die werd vandaag terug ingetrokken door de minister.

"Ik had me eerder al uitgesproken tegen een fastfoodvestiging in het archeologische gebied van de Thermen van Caracalla, en ik deel u mee dat [mijn ministerie] de [bouw]vergunning heeft ingetrokken", schreef Bonisoli op Facebook. Het is onduidelijk wie de vergunning oorspronkelijk had goedgekeurd. De Romeinse burgemeester Virginia Raggi heeft de beslissing alvast toegejuicht op Twitter. Fastfoodketens liggen sowieso gevoelig in Italië, dat bekendstaat om zijn keuken.

Thermen van Caracalla.
Shutterstock. Thermen van Caracalla.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Samuel Smausentich

  McDonald's is gewoon smeerlapperij. Moest verboden worden omwille van de volksgezondheid.

 • nadine Nadine Martin

  Dat kan ik geloven , een schande er zijn plaatsen genoeg in Rome !!!

 • maurice snelders

  Correcte beslissing.

 • Marie Beldé

  Er zit ook zo een Mc donalds aan de Spaanse trappen..! Een schandaal in het mooi Rome...!!!