Na flinterdunne zege Clinton: Sanders wil uitslag Kentucky nog eens laten verifiëren

reuters
Na de flinterdunne zege van Hillary Clinton in de Democratische voorverkiezingen in de staat Kentucky komt er mogelijk een verifiëring. Haar opponent Bernie Sanders heeft om een algeheel onderzoek naar de stemautomaten en de briefstemmen gevraagd, zo heeft nieuwszender CNN op gezag van de woordvoerder van de senator, Michael Briggs, gemeld. Secretary of State van Kentucky Alison Grimes heeft het bericht bevestigd.

Sanders had bij de voorverkiezing van Kentucky volgens CNN 1.923 stemmen minder dan de vroegere First Lady, waardoor hij aan 46,3 procent van de stemmen kwam en Clinton aan 46,8 procent. Het leverde haar 28 afgevaardigden voor de Conventie op en Sanders 27.

De senator heeft niet onder stoelen of banken gestoken geërgerd te zijn over Grimes die voor de lopende camera's Clinton tot overwinnaar had uitgeroepen. De politica uit Kentucky geldt reeds lang als een aanhangster van de vroegere minister van Buitenlandse Zaken.

Sanders zelf ligt met grote delen van de partijleiding in onmin en heeft gewaarschuwd dat de Conventie in juli in Philadelphia wel eens "chaotisch" kan worden.

Zelfs al wint hij in Kentucky alsnog een afgevaardigde bij, zijn achterstand op Clinton bedraagt nog honderden afgevaardigden.

AP