Na Filipijnen en Australië: nu ook zware aardbeving in Indonesië

ShutterStock
In het zuiden van Indonesië heeft zich een zware aardbeving voorgedaan, zo heeft het Amerikaans Geofysisch Instituut (USGS) gemeld. Gisteren beefde de aarde ook al op de Filipijnen en vanmorgen trof een aardbeving nog de westkust van Australië.
EPA

In het zuiden van Indonesië beefde de aarde om 11.10 uur Belgische tijd. De magnitude bedroeg volgens de eerste gegevens 7,3. Het epicentrum bevond zich op 102 kilometer ten noord-noordoosten van Laiwui, op 10 kilometer diepte. Er zijn nog geen berichten over eventuele schade of slachtoffers. Een tsunami-alarm is niet afgekondigd. 

Wat later, om 12.26 uur Belgische tijd, deed zich op hetzelfde eiland een nieuwe beving voor. Die had een magnitude van 5,7. Het epicentrum bevond zich op 97 km ten noorden van Laiwui, eveneens op tien km diepte.

Vanmorgen was er ook al een krachtige aardbeving met een magnitude van 6,6 voor de noordwestelijke kust van Australië. Die beving deed zich voor omstreeks 7.39 uur Belgische tijd. Het epicentrum bevond zich op zowat 200 kilometer ten westen van de badstad Broome, ook op 10 kilometer diepte.


Gisteren vielen nog zeker 25 gewonden bij een aardbeving op de Filipijnen. Die had een kracht van 5,5 op de schaal van Richter. Volgens het Filipijnse vulkanologisch en seismologisch instituut bevond het epicentrum van die beving zich in de buurt van de stad Carrascal, op bijna 800 kilometer van ten zuiden van hoofdstad Manilla. Er was toen ook heel wat materiële schade.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • George Baaths

  Dit allemaal natuur verschijnselen en heeft niets te maken met de auto's of dergelijke om de zoveel tijd doet de aarde grote kuis zoals wij allemaal grote kuis doen

 • ANTONIO POL

  Nu nog de "Big Bang" Yellowstone park... Ik zal mijn houtvoorraad al aanvullen.

 • Axel Van Bellingen

  Stel je voor dat de aarde afkoelt na een vulkaanuitbarsting,dan gaan ze andere taksen moeten verzinnen.

 • Patrick Martens

  De aarde is orde op zaken aan het stellen.

 • Roger Cooks

  Er gebeurt blijkbaar overal vanalles. De aarde is zich aan 't roeren...