Na faillissement Thomas Cook: branchegenoot Hays koopt Britse winkels

AFP
Reisbureauketen Hays neemt alle Britse reisbureaus van het failliete Thomas Cook over. Dat heeft de curator van de omgevallen reisgigant bekendgemaakt. In totaal gaat het om 555 reisbureaus.

De overname zorgt mogelijk voor de redding van veel banen. Volgens Britse media zou het gaan om in totaal 2.500 werknemers die aan de slag kunnen blijven. Hays trok al 421 voormalige medewerkers van Thomas Cook aan.

Door het faillissement van Thomas Cook verloren 9.000 mensen hun job in het Verenigd Koninkrijk. De onderneming zat al langere tijd in de financiële problemen en een reddingsplan kwam niet van de grond. 

Enkele honderdduizenden vakantiegangers werden door het faillissement getroffen. Er waren op het moment van het bankroet alleen al 150.000 Britten met Thomas Cook op reis.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jean-Pierre Vercruysse

    Dat is goed nieuws! Zo kunnen de klanten verder geholpen worden!

  • Etienne Callebout

    Heb nog steeds mijn bedenkingen bij het failliet verklaren van Thomas cook en denk dat er gehandeld is met voorkennis van zaken . De buitenlandse gelden die overgestort geweest zijn na failliet verklaring en nu deze melding toch iets te vlug op elkaar .