Na emotioneel interview: andere werkwijze "geen optie" voor Elon Musk

Elon Musk.
AFP Elon Musk.
Op een andere manier leiding geven aan Tesla is geen optie voor topman Elon Musk. Dat heeft hij in een tweet laten weten. De baas van de maker van elektrische auto's zei vrijdag nog in een emotioneel interview dat hij er redelijk doorheen zat. Tesla zou ook op zoek zijn naar een secondant voor Musk om hem te ondersteunen.

De tweet betreft een antwoord op bestuurder Arianna Huffington van techbedrijf Uber. Zij suggereerde Musk via een open brief om zijn werkwijze aan te passen en ook wat meer aan zijn eigen gezondheid te denken. De top van Tesla maakt zich naar verluidt ook zorgen over het vermeende slaapmiddelengebruik van Musk. Die middelen zouden hem niet altijd in slaap sussen, maar juist aanzetten tot zijn beruchte en vaak nachtelijke uitbarstingen op Twitter. 

Musk zorgde een poosje terug voor veel opschudding door op Twitter aan te kondigden dat hij Tesla van de beurs wilde halen. De Amerikaanse beurswaakhond SEC is ook al bezig met een formeel onderzoek naar de berichtjes, waarin Musk onder meer beweerde dat de financiering al rond was. Als dat niet waar blijkt te zijn, heeft hij zich mogelijk schuldig gemaakt aan fraude en koersmanipulatie.
20 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Ludwig NOLLET

  Andere werkwijze geen optie ? Daar zal hijzelf in zijn huidige situatie wel van overtuigd zijn. Jammer voor hem (en zijn ganse omgeving) zal het des te harder aankomen als de realiteit hem de opties toont. En die zullen minder prettig zijn dan nu te handelen naar die open brief.

 • Jef Maleizen

  @Hendrik Patyn Volledig met u eens. Na zijn "biecht" daalde het aandeel met 11%...

 • John Stahl

  Musk heeft geen interesse in geld, zegt iemand? Waarom heeft hij dan het quasi failliete Solar-City overgekocht met Tesla-geld. Omdat hij en zijn neven veel aandelen hebben in dat bedrijf en bij een faling zouden ze alles kwijt geweest zijn. Laat je niet leiden door zijn gekakkel, maar door zijn daden.

 • Hendrik Patyn

  Hij wil zo vlug mogelijk van de beurs af, omdat hij zijn beloftes voor het 3de en 4de kwartaal niet kan waarmaken. Ik ben nieuwsgierig wat die saoudis gaan vinden tijdens hun doorlichting.

 • Hendrik Patyn

  Veel kans dat dit allemaal opgezet spel is van Musk, om de aandeelhouders in het zak te zetten. De emotieloze Musk die plots door het lint gaat.. verdacht. Bij de opstart van mijn zaak sliep ik ook maar 4a5 uur per dag, maar dit is geen reden om door het lint te gaan. Het zou best kunnen dat dit een move is om goedkoper te kunnen privatiseren.