Na de zware branden in Griekenland, nu overstromingen

EPA
Na de zware branden die in de regio ten oosten van de Griekse hoofdstad al zeker tachtig mensenlevens eisten, wordt de twintig km verderop gelegen voorstad Maroussi nu geplaagd door overstromingen. 

In Maroussi, een welgestelde voorstad, raakten tientallen auto's beschadigd, maar er vielen geen doden of gewonden. De brandweer kreeg tien oproepen van autobestuurders die vast zaten in hun voertuig en 160 oproepen over overstroomde huizen. Giorgos Karameros, gouverneur van Noord-Athene, vergeleek de regenval met de zondvloed.

Maroussi ligt op zowat 20 km van het door bosbranden zwaar getroffen gebied in en rond Rafina. Daar valt er vandaag lichte regen. Journalisten ter plaatse melden dat daardoor alle brandhaarden geblust worden.

De branden van eerder deze week waren de dodelijkste ooit in Griekenland.
Bij overstromingen in november vorig jaar vielen er in Mandra, een vijftigtal km ten noordwesten van Athene, al 16 doden. 

EPA
EPA
EPA
EPA
EPA4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  Die extremen zullen nog extremer worden. Tijd om het te omarmen ipv er over te zagen en er van weg te lopen : gaten in de markt : ondergrondse brandvrije kelders, 'paalwoningen', 'waterplatformen', rescue kits met rubberboten, meer waterbekkens, ... de lijst is lang. Had ik maar kapitaal. EN een strakke gezinsplanning want de arme mensen zijn meestal bij de slachtoffers.

 • Tino Hellemonds

  Yep,de natuur herstelt zich altijd! Wij maken onze mooie planeet kapot,nu en in de toekomst is het payback time van onze mooie planeet.Jammer.

 • Geert Noels

  de mensheid staat aan de vooravond van de Apocalyps

 • Dirk Adriaensen

  Moeder natuur is orde op zaken aan het stellen. We gaan nog meer extreme krijgen de komende jaren. Uiteindelijk zal moeder natuur alles netjes terug herstellen, alleen is de vraag of wij er dan nog zijn.