Na bakken kritiek: “Trump annuleerde bezoek aan Amerikaanse militaire begraafplaats om geen files te veroorzaken”

Trump (midden) was dit weekend aanwezig op de herdenkingsplechtigheid in Parijs.
Photo News Trump (midden) was dit weekend aanwezig op de herdenkingsplechtigheid in Parijs.
Trump kreeg heel wat kritiek over zich heen, nadat hij dit weekend het bezoek aan een Amerikaanse militaire begraafplaats in Frankrijk annuleerde. Het was te slecht weer, klonk het zaterdag bij het Witte Huis. Intussen zegt Sarah Sanders, woordvoerster van het Witte Huis, dat Trump het verkeer gewoon niet in de weg wou sturen.

Afgelopen zaterdag blies het Witte Huis de afspraak van Trump aan een militaire begraafplaats af. Het was een gure herfstdag en het weer zat niet mee. Maar dat had de president van Amerika niet mogen verhinderen zijn respect te betuigen aan gesneuvelden vinden velen. Tenslotte vierde men de honderdjarige vrede na de Eerste Wereldoorlog. Vele critici deelden daarna dan ook hun onbegrip en kritiek.

Nicholas Soames, een conservatief parlementslid en kleinzoon van Winston Churchill deelde zijn ongenoegen via Twitter: “Zij stierven recht voor het gezicht van hun vijand. Die zielige inadequate Trump durft niet eens het weer te trotseren om zijn respect te betuigen aan de gesneuvelden.” Hij sluit af met een hashtag die erop wijst dat Trump geen goede president is.

Ook Nicolas Burns, een tweede Amerikaanse diplomaat, noemde de keuze van de Amerikaanse president “verbazingwekkend”. Respect tonen en beleefd zijn zouden Amerikaanse waarden moeten zijn. Zo tweet hij. 

Om de inwoners van Parijs niet te hinderen

Als reactie op de kritiek beweerde Sanders dat het bezoek inderdaad gecanceld werd wegens het weer, maar in combinatie met het verkeer. Door de slechte weersomstandigheden zouden de wegen slecht zichtbaar zijn. Bovendien zou een Amerikaans konvooi talrijke afgesloten wegen vereisen. “President Trump wilde de stad en de inwoners geen onverwachte hinder bezorgen”, aldus Sarah Sanders. Ze voegde er nog aan toe dat de rit naar Aisne-Marne, de militaire begraafplaats, tweeëneenhalf uur in beslag zou nemen. 

Ook een vlucht per helikopter was uitgesloten wegens het slechte weer. In plaats daarvan lunchte Trump met zijn vrouw, Frans president Macron en diens echtgenote Brigitte.

Donald Trump, Melania Trump, Emmanuel Macron en zijn vrouw Brigitte lunchten zaterdagmiddag samen.
Photo News Donald Trump, Melania Trump, Emmanuel Macron en zijn vrouw Brigitte lunchten zaterdagmiddag samen.87 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • peter destoop

  what a load of BS. Overal waar hij komt wordt alles sowieso platgelegd om deze clown te kunnen laten passeren. Zie maar naar Brussel. Geen enkel respect voor hen die hun leven gegeven hebben. De schaamste voorbij.

 • guido Bervoets

  Het zou net zijn ijdelheid gestreeld hebben dat ze het ganse land hadden moeten blokkeren om HEM door te laten, dus dat kan de reden niet geweest zijn. Eerder desinteresse en een zekere je m'en fous houding ligt aan de basis van zijn weigering. Dat hij anderen geen last wil bezorgen is ronduit hilarisch want anderen last bezorgen is zijn levensmotto.

 • Rosa Cockx

  Hoe is zo een arrogant persoon ooit president geworden? Ziet alleen zichzelf graag.

 • dirk belis

  Het regende wat te hard naar zijn goesting! En Melanie haar schoentjes nat.ocharme! . Die vent is de grootste idioot van een president ooit!!!!

 • Jan Van Overveldt

  Poetin heeft ook geen moeite gedaan om de Kanaal Eilanden te bezoeken. Daar zijn duizenden Russische krijgsgevangen gestorven om die bunkers te bouwen. De Russische dodentol, daar, was trouwens hoger dan het aantal US gesneuvelde soldaten.... (Onbekend in de geschiedenis)