Na 72 jaar huwelijk sterven man en vrouw op zelfde dag

thinkstock
Tot de dood ons scheidt. Robert (92) en Louise Bain (90) namen de huwelijksgelofte letterlijk. Het stel uit de VS was 72 jaar gelukkig gehuwd en stierf na een lang leven samen, op dezelfde dag. Amper zes uur nadat Louise op tweede kerstdag haar laatste adem uitblies, legde ook Robert er het loodje bij. Volgens hun familie waren ze dan ook echt onafscheidelijk.

Toen Louise Bain haar laatste adem uitblies nam Robert zijn geliefde echtgenote nog eens vast. Amper zes uur later stierf de man uit Louisiana. Het stel stapte in 1942 in het huwelijksbootje en pas in 2011 verhuisden ze naar een home in Alpharetta, Georgia. Volgens het personeel van het rusthuis maakten ze nog elke dag hun wandeling. Hand in hand, als een verliefd stel. Zo graag bleven ze elkaar zien, tot de laatste snik.

Het onafscheidelijke duo liet een zoon en twee dochters achter en die hebben zes kleinkinderen. "Het ogenblik waarop moeder stierf, nam hij haar nog eens vast. Hij besefte meteen dat het over was", vertelt dochter Charlotte Tallent. "De sleutel van hun geslaagd huwelijk was trouw blijven aan wie ze waren. Ze hebben zichzelf nooit verloochend en ze wisten wat ze aan elkaar hadden", vertelt de vrouw uit McCormick, South Carolina.

Robert en Louise leerden elkaar tijdens een kamp kennen in 1940. Hij was er met zijn vriendinnetje maar keerde huiswaarts met Louise. Robert ging aan de slag voor een papierbedrijf in Bastrop, Louisiana en zij meldde zich aan bij de luchtmacht tijdens de Tweede Wereldoorlog. In 1954 verhuisden ze naar Rome in Georgia waar Robert in dienst ging bij de Georgia Kraft Company tot aan zijn pensioen in 1985. Al die tijd deden ze alles samen. Ze gingen samen vissen en jagen. Volgens hun kleinzoon Bob Williams waren ze "het perfecte koppel."

Volgens familieleden van Louise beschreef ze haar maatje als "een knapperd" en stal zij naar eigen zeggen zijn hart. Een vriendin van het koppel die haar dochter naar Louise vernoemde, zegt dat ze "een echte inspiratiebron" waren en dat "Robert een echte gentleman was die haar altijd voorrang gaf", aldus nog Ann Spell in de krant Atlanta Constitution Journal.

kos
kosReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels