Na 5 dagen akkoord bereikt over verdeling van migranten aan boord van Sea Watch 3

De migranten aan boord van Sea Watch 3 zaten al vijf dagen vast op het schip.
REUTERS De migranten aan boord van Sea Watch 3 zaten al vijf dagen vast op het schip.
De Italiaanse regering zou met enkele andere Europese landen hebben afgesproken om de 47 migranten op te nemen die momenteel op het redingsschip de Sea Watch 3 vastzitten. Het schip ligt al vijf dagen vlak voor de Italiaanse kust.

Italië weigert echter nog meer migranten op te nemen. De migranten zouden naar Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Malta, Portugal en Roemenië gaan, meldden Italiaanse media.

Het akkoord over de ontscheping van de Sea Watch zou gisterenavond dankzij de inspanningen van premier Giuseppe Conte en de Italiaanse vicepremiers Matteo Salvini en Luigi Di Maio, bereikt zijn. Zodra alles formeel geregeld is, kunnen de 47 migranten eindelijk aan land gaan. Onder de migranten zijn naar verluidt vijftien minderjarigen die zonder begeleiding op weg zijn.

De Italiaanse vicepremiers Matteo Salvini en Luigi Di Maio zeiden herhaaldelijk dat de migranten naar Nederland moesten gaan, omdat het schip onder Nederlandse vlag vaart. Maar Nederland weigerde. Het vaartuig is immers van een Duitse organisatie, zo stelde Nederland. 

Mensensmokkel

Het schip vaart rond om vluchtelingen uit zee te redden, maar volgens Salvini is het schip onderdeel van een mensensmokkel naar het circa 500 kilometer noordelijker gelegen Italië.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Hendrik Goris

  De Italiaanse vicepremiers Matteo Salvini en Luigi Di Maio hebben gelijk. Als een schip onder een welbepaalde vlag vaart, moeten de "geredden" daar ook naartoe. Het lolleke zal vlug gedaan zijn.

 • jules gevers

  Foute beslissing. Enig juist antwoord op illegale immigratie is: "terug naar afzender". Is dat nu zo moeilijk? Dàt is wat de meerderheid van de bevolking wil, maar daar is wel een democratie voor nodig.

 • Jan Van Leive

  Dit is een slecht teken naar deze smokkelaars toe . Nederland speelt het niet eerlijk , ze zijn wel degelijk verantwoordelijk voor de boten en opzittenden die onder hun vlag varen onafgezien de nationaliteit van de eigenaars blijven deze boten Hollands grondgebied

 • Denis Stock

  Mooi verdeeld,..de solidariteit zal afnemen als Italië het been blijft stijf houden.

 • Geert Decru

  kunnen ze nu eens dat schip "plat" leggen en sancties nemen en doen betalen !! Dan pas zal die organisatie gestopt worden !! Scip in beslag nemen en verkopen en met dat geld de geldelijke problemen oplossen en dat is met dat geld alle juridische facturen betalen, en de rest ?? terug naar eigen land.