Mysterieuze verdwijning van jager baart speurders zorgen: plas bloed in woning en wapencollectie spoorloos

De vermiste jager Simon Paulus
Kriminalkommissariat Pforzheim/Polizeipräsidium Karlsruhe De vermiste jager Simon Paulus
Al een maand lang is een 40-koppige speciale eenheid van de Duitse politie met man en macht op zoek naar wapensmid en jager Simon Paulus. In de woning van de man in het Zwarte Woud troffen de speurders veel bloed aan. Maar de jager is spoorloos - net zoals zijn indrukwekkende wapenverzameling met daaronder een aanvalsgeweer van een type dat ook bij grote schietpartijen is gebruikt.

Buren van de 50-jarige Paulus hebben hem als laatsten levend gezien. Dat was op de avond van 29 augustus omstreeks 21u30 toen hij in een geschil was verwikkeld met twee onbekenden. Volgens een lokale krant merkten ze ook op hoe een weinig later dingen die "mogelijkerwijze" in een tapijt waren gewikkeld uit de woning in Pforzheim werden gedragen.

"Ernstig misdrijf"

Toen de politie nadien het huis doorzocht, troffen ze alleen een grote hoeveelheid bloed aan, die ondertussen aan Paulus kan worden gelinkt. Maar van de jager die ook in een wapenwinkel werkte, ontbreekt nog steeds elk spoor. "We moeten uitgaan van een ernstig misdrijf en zelfs moord", verklaarde een woordvoerder van de politie. "Maar zolang we geen lichaam hebben gevonden, is dat slechts een vermoeden."

Gisteren en ook vorige vrijdag hebben de speurders een drone ingezet om Paulus te vinden. Het gebied rond zijn woning is sterk bebost en er bevindt zich ook een steengroeve in de buurt.

"Zonderling"

Afgezien van de vermissing van de jager die als een "zonderling" wordt omschreven, zorgt vooral de verdwijning van de wapens voor veel kopbrekens bij de onderzoekscel. Kennissen van de man schatten dat hij zo'n dertig wapens heeft. Volgens lokale media zou het daarbij voornamelijk om jachtwapens gaan, maar Paulus zou ook een halfautomatisch wapen in zijn bezit hebben gehad.

De speurders tasten vooralsnog in het duister over de ware toedracht. "Er zijn momenteel nog geen aanwijzingen dat terroristische groeperingen achter de misdaad kunnen zitten", zei de woordvoerder van de politie. "De manier waarop geeft echter aan dat "de daders goed georganiseerd zijn en mogelijk niet afkomstig zijn uit de regio. Alle pistes liggen nog open."
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Stephane Prevost

    @Leon Als je een verzameling van 30 wapens hebt en hoofdzakelijk jager bent dan is 1 semi automaat niet mijn zorg. 30 vermiste wapens is een grotere zorg. Wie zegt dat de jager zijn semi automaat gebruikte voor onsportief jagen? Je kan met alles massamoorden. Maar het blijft op zich zorgwekkend dat persoon en wapens weg zijn, dat wel!

  • Leon Van der Neffe

    Stephane Prevost omdat semi automatisch meerdere schoten kan afvuren zonder je target uit het vizier te verliezen. Ideaal voor onsportief jagen en voor... massamoorden. Vandaar de aparte vermelding omdat dit extra onrustwekkend is.

  • Stephane Prevost

    Er zat ook een half automatisch wapen bij? Op 30 wapens maar 1 half automaat? Waarom moet een half automaat nog eens appart vermeld worden? Ik schiet alleen maar met half automaten en daar is niets bijzonders aan. Snap die apparte vermelding echt niet.