Mysterieuze dood van dieren: Franse boeren trekken aan de alarmbel

Op de Franse boerderij sterven de laatste jaren vier keer meer koeien.
ANP Op de Franse boerderij sterven de laatste jaren vier keer meer koeien.
In verschillende Franse boerderijen loopt het sterftecijfer van het vee hoog op. Volgens de boeren zou dat liggen aan elektromagnetische velden of antennes in de nabijheid van hun boerderij. Er worden nu volop testen uitgevoerd naar de oorzaak van de problemen.

De GPSE (Groupe Permanent pour la Securité Electrique en milieu agricole) is volop bezig met het testen van het effect van windmolenparken en antennes in de nabijheid van boerderijen. Enkele boeren hebben namelijk te maken met een sterke stijging in het sterftecijfer van hun vee en een significante daling van de productiviteit van hun boerderij. Al heel wat testen zijn afgelopen, maar er is nog steeds geen sluitend antwoord op het probleem van de boeren.

Een boer verklaart dat die problemen zijn begonnen in 2012, op het moment dat een windmolenpark nabij zijn boerderij werd opgezet. Sindsdien sterven er vier keer meer koeien op zijn boerderij en vertonen zijn dieren vreemd gedrag en hoge vermoeidheid. Een andere boer 100 kilometer oostwaarts heeft hetzelfde probleem: bij hem sterven elke dag konijnen.

Bezorgde boeren beginnen nu samen te komen om hun ervaringen te delen en samen te pleiten voor een oplossing. Wetenschappers reageren dat ze zeker zouden toegeven als er sluitend bewijs was dat het aan elektromagnetische velden lag, maar de testen van de GPSE op testboerderij ‘Potiron’ kunnen dat tot nu toe nog niet bewijzen.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Don Tessers

  Wetenschappers zijn vaak met hun lab´s in dienst van de overheid en voeren het beleid van de overheid uit, dus ook de uitkomsten zullen in het voordeel van de overheid uitvallen, kijk naar de klimaatonderzoekers en het Groenlinkse beleid, G5 en alles moet elektrisch.

 • Jef Staepelaere

  Niet alleen de straling is schadelijk, ook de schaduw en het geluid van windmolens. Ik heb er jaren naast gewerkt! De ganse dag een interval slagschaduw, plus het geluid van passerende wieken. Nooit zoveel stress gerelateerde ziektes gehad als toen.

 • Jan Rodrigus

  Je moet met je hartslagmeter eens in de nabijheid van die masten lopen. Storingen alom. Zal zeeeeer gezond zijn

 • Rene Dannau

  hier ook bij mijn dieren de nestjes zijn van 6 naar 3 en minder dit sinds er G4 is ook bij mensen is er een toename van rare ziekten waarvan je zelden wat hoorde fibromyalgie is er zo eentje misschien lijden de dieren er ook op een of andere vorm aan, het ligt niet aan de windmolen zelf maar deze zend data over de gsm netwerken door aan het controle centrum.

 • Yves Steenssens

  Iedere soort straling is per definitie schadelijk -5G zeker- veel vrouwen werken nog aan schermen met WIFI , kan mogelijk ook de oorzaak zijn van geboorteafwijkingen die steeds in stijgende lijn gaan .