Mysterieuze aardverschuiving in Rusland: bergflank breekt af en glijdt in rivier

Veel inwoners vragen zich af wat de aardverschuiving heeft veroorzaakt.
The Siberian Times Veel inwoners vragen zich af wat de aardverschuiving heeft veroorzaakt.
Een grote aardverschuiving in het oosten van Rusland houdt deskundigen bezig. In de regio Tsjabarovsk brak om onverklaarbare redenen een bergflank van ongeveer 700 meter lengte af en gleed in een rivier.

Aanvankelijk werd gespeculeerd dat een meteorietinslag de aardverschuiving in gang had gezet. Maar volgens deskundigen is daar geen bewijs voor gevonden. Ook waren er geen seismische afwijkingen geregistreerd.

Vanmorgen cirkelden helikopters over het gebied om aanwijzingen te vinden voor de oorzaak. Foto's in de lokale media tonen keien en geknakte bomen onder de berghelling. Volgens de autoriteiten bestond er geen gevaar van overstromingen van de nederzettingen stroomafwaarts. 

De aardverschuiving werd naar verluidt opgemerkt toen het personeel van een nabijgelegen waterkrachtcentrale ontdekte dat het waterpeil van de rivier was gedaald.

The Siberian Times4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • guido vermeyen

  erosie is afslijting.....ik zie een halve berg verschuiven.

 • adam naaktgeboren

  Soms kijken geleerden veel verder dan hun neus lang is waardoor ze de simpelste verklaring niet zien.

 • Christiaan Goethals

  Goed gezegd, Raf.

 • raf janssens

  Zoiets noemt men erosie en geen mysterie