Myanmarese regering van Nobelprijswinnares voor Vrede snijdt miljoen mensen af van internet

Een telecommunicatiemast in de staat Rakhine.
EPA Een telecommunicatiemast in de staat Rakhine.
Op vraag van de regering van Nobelprijswinnares voor de Vrede Aung San Suu Kyi zijn in Myanmar meer dan een miljoen mensen afgesneden van het internet. Dat gebeurde in regio's waar de islamitische rebellen al jarenlang vechten met het leger. Mensenrechtenorganisaties hebben hun ongenoegen geuit over de beslissing.

In de staat Rakhine moesten vier telecomoperatoren op aangeven van het ministerie van Communicatie het internetverkeer platleggen. De onderbreking is al sinds afgelopen vrijdag aan de gang.
  
Sinds augustus 2017 vluchtten in de regio al ongeveer 750.000 leden van de Rohingya-moslimminderheid naar buurland Bangladesh voor het militaire geweld in het overwegend boeddhistische Myanmar. Zo'n tienduizend mensen kwamen om het leven. De Rohingya voelen zich sinds decennia gediscrimineerd, uitgesloten en vervolgd in Myanmar.

De VN bestempelen de repressie als "etnische zuivering", wat de regering van Aung San Suu Kyi ontkent.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Van Rompaey

  Laat alle partijen aan het woord.

 • Yves Pinoy

  Je verwacht van een aan de macht zijnde Nobelprijs-winnares dat het woord dialoog altijd voorrang heeft op alle andere maatregelingen te nemen zoals deze. En ja, we horen altijd maar één klokje, de andere kant hoort men nooit.

 • johanneke li

  tss, alsof internet een basis-behoefte is! niet dus!

 • COTTENS DOMINIEK

  Wordt de Nobelprijs soms niet te vlug gegeven ? Dat is alleszins geen voorbeeld me dunkt, en zo zijn er jammer genoeg nog.

 • Tamzin Andersen

  Je hoort altijd maar 1 klokje luiden. Ik vraag me af hoe het leven van de boeddhisten er écht is met voortdurende aanvallen en opdringen van islamitische gewoonten door de brave onschuldige moslims.