Myanmar wil geen bezoek van de VN

AFP
Myanmar heeft de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties laten weten dat aanstaande februari niet 'het juiste moment' is om het land te bezoeken. Dat maakte VN-ambassadeur Mansour Ayyad Al-Otaibi van Koeweit bekend.

Al-Otaibi wilde deze maand een bezoek aan het land organiseren tijdens het voorzitterschap van Koeweit van de VN-Veiligheidsraad. "Het bezoek zal niet plaatsvinden in februari. Andere leden van de Veiligheidsraad kunnen een reis organiseren op een later tijdstip, misschien in maart of april. Ze zeggen dat het nu te onrustig is in de provincie Rakhine", zei de ambassadeur. "Ze hebben het verzoek niet afgewezen, maar denken dat dit niet het juiste moment is."

Zo'n 690.000 Rohingya zijn de laatste maanden uit Myanmar naar Bangladesh gevlucht. De stroom ontheemde mensen kwam in augustus op gang nadat het leger van Myanmar op gewelddadige wijze reageerde op aanvallen van Rohingya op controleposten. De VN hebben de campagne van het leger een 'etnische zuivering' genoemd. De regering van Myanmar ontkent dit.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Fredien Vandervekens

    Wat is de relevantie van een "bezoek" door de lunch-club, VN genaamd ? Exotisch-Aziatisch banket ? En waarom specifiek Myanmar ? Dichterbij in Venezuela kan ook "gefeest" worden. Verzorgd door traiteurs uit Colombia. VN-ers zijn veelal selektief "verontwaardigd.

  • Mohamed Kabbal

    Ze zullen wat te verbergen hebben anders laat je de VN-Veiligheidsraad door. Overal waar het brandt kunnen ze erin behalve daar?

  • Recardo Fratali

    Natuurlijk willen ze dat niet de volkeren moord op moslims is een van de grootste in de 21 eeuw .