Museumbezoeker gaat voor foto's op beeldhouwwerk zitten en beschadigt sculptuur

Beeld van de bewakingscamera: de museumbezoeker gaat tegen alle regels in op de sculptuur zitten en poseert voor foto's.
EPA Beeld van de bewakingscamera: de museumbezoeker gaat tegen alle regels in op de sculptuur zitten en poseert voor foto's.
Een toerist die op vrijdag 31 juli een sculptuur vernielde tijdens zijn bezoek aan een Italiaans museum, is door de carabinieri opgespoord.

Een vijftigjarige Oostenrijker bezocht het aan beeldhouwer Antonio Canova (1757-1822) gewijd museum in Possagno (provincie Treviso) samen met zijn echtgenote. Tegen alle regels in, nam hij plaats op de sculptuur ‘Pauline Bonaparte (de zus van Napoleon, red.) als Venux Victrix’ en poseerde voor enkele foto’s, zo is vastgelegd op de bewakingscamera. Toen hij opstond, viel hij en brak zo twee tenen van het gipsen werk. Het echtpaar zette hierna hun bezoek verder en vertikte het iemand in te lichten.

Bewakers die de beschadiging vaststelden, doorzochten de bewakingsbeelden en zagen zo wat er gebeurd was. De vrouw van de Oostenrijker kon worden geïdentificeerd aan de hand van de online aanmeldregistratie die onderdeel is van de ingestelde coronamaatregelen van het museum.

Volgens het Italiaanse persbureau ANSA heeft de Oostenrijker spijt en wil hij de toegebrachte schade betalen. Of het tot strafrechtelijke vervolging komt, moet later blijken.

EPA2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ronny Cuypers

    Wat is dat toch met die dwaze foto's allemaal tegenwoordig. Geniet gewoon van wat je ziet ipv niks te zien omdat je de hele tijd bezig ben met foto's maken.

  • Ann Verschueren

    Dat valt ook onder vlucht-misdrijf en dus fikse boete + schade laten betalen is maar vanzelfsprekend !