Museum over drugsbaas Pablo Escobar gesloten door Colombiaanse politie: "Tegen verheerlijking van maffia-cultuur"

Pablo Escobar.
Pinterest Pablo Escobar.
De politie in de Colombiaanse stad Medellín heeft een museum gesloten dat was gewijd aan de beruchte drugsbaas Pablo Escobar. Als reden gaf de politie dat het museum niet beschikt over een toeristische vergunning.

Het museum werd gerund door Escobars 71-jarige broer Roberto, die een boete kreeg van zo'n tienduizend euro. Het 'Museo Pablo Escober' was een populaire toeristenattractie in Medellín en een van de stops in de zogenoemde narcotours in de stad waar Pablo Escobar in de jaren tachtig een machtig en gewelddadig internationaal drugskartel opzette. 

Het door de autoriteiten gesloten museum.
AFP Het door de autoriteiten gesloten museum.

De tours gaan langs een aantal karakteristieke plekken uit het leven van Escobar, die op 2 december 1993 werd doodgeschoten tijdens zijn arrestatie. Zo worden onder meer een van zijn huizen en zijn graf aangedaan. Volgens burgemeester Federico Gutierrez van Medellín zijn dergelijke toeristentours wel legaal, maar keurt hij ze af omdat ze "de maffia-cultuur verheerlijken".

De tombe van Pablo Escobar in Medellín.
epa De tombe van Pablo Escobar in Medellín.
Agenten brengen stickers aan op het museum die zeggen: gesloten.
AFP Agenten brengen stickers aan op het museum die zeggen: gesloten.

Woensdag deed de politie een inval in het museum. Op dat moment brachten zeven toeristen een bezoek . De agenten plaatsten stickers op het gebouw waarop gemeld werd dat het museum gesloten is.

De polsbandjes die bezoekers van het Pablo Escobar-museum in Medellín moesten dragen.
AFP De polsbandjes die bezoekers van het Pablo Escobar-museum in Medellín moesten dragen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.