München klaar om 8 miljoen liter bier te verzetten op Oktoberfest

Archiefbeeld uit 2008
Getty Images Archiefbeeld uit 2008
De Duitse stad München staat vanaf vandaag weer in het teken van het jaarlijkse Oktoberfest. Tot en met zondag 7 oktober stroomt het bier tussen tien uur 's ochtends en middernacht uit de taps. Jaarlijks komen er miljoenen bezoekers af op 's werelds grootste volksfeest.

Het eerste Oktoberfest dateert van 1810, ter gelegenheid van de bruiloft van prinses Theresia von Sachsen-Hildburghausen en Ludwig, de kroonprins van Beieren. De grote weide waar het feest wordt gehouden, draagt nog steeds de naam van de prinses.

Het eerste vat wordt om 12 uur traditioneel aangeslagen door de burgemeester van München. Dieter Reiter moet het vat aanslaan met een houten hamer, iets waar hij vorig jaar slechts twee slagen voor nodig had. Markus Söder, de minister-president van de deelstaat Beieren, zal vervolgens het eerste biertje van het festival nuttigen. Daarna is het de beurt aan de bezoekers, van wie velen nog in dirndl en lederhosen gekleed gaan. Ze nemen plaats in een van de veertien grote tenten en betalen 10,10 euro per liter bier.

Bij het openen van de deuren om 9 uur stroomden al duizenden bezoekers toe. Gedurende het hele festival worden zowat zes miljoen mensen verwacht. Wanneer de laatste bierpomp op de laatste dag sluit, zal er zo'n 8 miljoen miljoen liter bier in de dorstige kelen zijn verdwenen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Henri Troyat

    Cynisch als je op de website eronder een foto plaatst van een uitgemergeld kind. Hoeveel graan was er nodig om die 8 miljoen liter bier te brouwen?

  • Filiep Lapeire

    We zullen achteraf wel horen en zien hoe alles verlopen is.