MS-patiënt krijgt krampaanval en rijdt met meer dan 140 kilometer per uur voetganger dood

De man zit nu in een rolstoel.
thinkstock De man zit nu in een rolstoel.
Een 53-jarige MS-patiënt heeft vandaag in Duitsland in hoger beroep een voorwaardelijke gevangenisstraf van negen maanden gekregen omdat hij in juni 2015 een dodelijk ongeval had veroorzaakt doordat hij een krampaanval kreeg. 

Door de verkramping in zijn been drukte hij het gaspedaal van zijn auto tot op de bodem in, waardoor hij met meer dan 140 kilometer per uur een voetganger op een zebrapad aanreed in Obertshausen.

Die vrouw van 34, die groen licht had, werd 40 meter door de lucht geslingerd en overleefde dat niet. Ze stierf ter plekke.

De man werd veroordeeld wegens onvrijwillige doodslag. Hij gaf voor de rechtbank toe dat hij voor het ongeval had getwijfeld aan zijn rijvaardigheid. Hij heeft zijn rijbewijs inmiddels ingeleverd en zit in een rolstoel.

De chauffeur had eerder een boete gekregen van 9.000 euro. Justitie ging in hoger beroep omdat het een gevangenisstraf op zijn plaats vond.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eric Vanovermeire

    In België mag de dokter je rijongeschikt verklaren, zolang je niet zelf je rijbewijs inlevert rij je zoveel als je wil. Medisch geheim heet dit.