Moustafa zag zijn dochter en kleinkinderen naar IS-gebied vertrekken: “Het was pure naïviteit van mijn dochter”

Familie van overleden IS-soldaten.
Reuters Familie van overleden IS-soldaten.
Vader Moustafa weet dat zijn dochter bij een eventuele terugkeer uit het Syrische kamp Al Roj de gevangenis in zal moeten. Daarom zal hij de kleinkinderen opnemen. Hun bedjes staan al klaar. “Zij zijn onschuldig.”

‘Ik ben zo bang’, appt de ­Nederlandse Samira – een van de vrouwen in vluchtelingenkamp Al Roj – haar ­vader Moustafa midden oktober. ‘Ik weet niet hoeveel een mens moet dragen, maar ik ga er echt aan onderdoor. Ik weet niet wat ik mezelf aandoe als één van mijn kinderen doodgaat.’

Je hebt 14% van dit artikel gelezen
49 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Julien COURS

  De vrouwen namen destijds de beslissing hun kroost in het kalifaat op te voeden. Nu het er slecht gaat pogen zij de verantwoordelijkheid van die opvoeding in onze schoenen te schuiven, hier in dat verderfelijke westen, en ons een schuldgevoel aan te smeren. Hier opvoeden houdt eveneens een risico in als je weet dat een significant gedeelte van de moslims hier volgens meerdere studies de aanslagen in Brussel en Parijs goedkeurt.

 • Jurgen Latet

  Dat ze hun kroost een op voeding geven naar westers model, je kan in alles geloven maar er is een punt, scheiding der machten is fundamenteel en daar kan niet aan geraakt worden zo ook is de man vrouw gelijkheid zo een voor beeld dan krijg je uitspating niet of veel minder.

 • alain lammens

  Wanneer het slecht gaat is het westen de weg om goed te wonen. Wanneer het goed gaat is het westen de afvalligen, de vijanden.......

 • Marc Casier

  Mijnheer Moustafa had beter zijn best moeten doen toen ze nog hier waren. Nu duwt hij het probleem voor zich uit!

 • Jos Vandenbergh

  Als je de verklaringen van indertijd van veel van die zogezegde naieve moslim vrouwen op tv zag dan weet je dat het nu allemaal show is.