Motorrijders protesteren in Berlijn tegen lawaaibeperkende maatregels

Illustratiebeeld, motorrijder.
Getty Images/EyeEm Illustratiebeeld, motorrijder.
Motorrijders zijn in Berlijn bijeengekomen om te protesteren tegen een geluidsbeperkend initiatief dat het rijden met motorfietsen zou kunnen verbieden op zon- en feestdagen.

Honderden, zo niet duizenden motorrijders kwamen samen nabij de Brandenburger Tor. Een betogende biker droeg een jas waarop stond: "Als we té luid zijn, ben jij té oud." 

Afgelopen weekend hebben al tienduizenden motorrijders door het hele land geprotesteerd tegen het wetgevende initiatief. Dat beoogt het geluid van motorfietsen te beperken tot dat van een vrachtwagen of grasmaaier. Het bevat ook een voorstel voor rijverboden voor motorfietsen op zon- en feestdagen. 
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerard Braeckmans

  Ok, laat ze dan een bijdrage betalen voor lawaaihinder. Een Euro of 1000 per jaar lijkt me goed.

 • Karel Tichmann

  Danny Callaert;" Waarom moeten moto's zoveel lawaai produceren"? Omdat het je leven kan redden, auto`s horen meteen dat je ook op weg zit!

 • Wim Verjoosen

  Als de hobby van die gasten “rijden met de motor” is, dan OK, maar van velen lijkt hun hobby eerder zoveel mogelijk lawaai maken en dat is niet OK en moet terecht verboden worden!

 • Luc Peeters

  Dan mogen tractoren ook niet meer rijden op zon - en feestdagen, maken evenveel lawaai

 • Benjamin Micholt

  @Patrick Marinus : dat geloof je toch zelf niet. Alles wordt gedaan om de uitstoot etc te beperken ten koste van prestaties en levenskwaliteit van de motorblok. Het beste wat je kan doen is een andere uitlaat steken. Bij auto’s dan toch, ik vermoed dat dit bij motoren ook het geval is maar dat ben ik niet zeker.