Motorrijder met verkeerde verlichting blijkt plots nog 1,4 miljoen te moeten betalen

De politie in Amsterdam heeft gisteren een motorrijder aangehouden die nog een schadevergoeding moet betalen van 1,4 miljoen euro. De man (40) kwam in het vizier van agenten doordat hij rondreed op een motor met verkeerde verlichting.

De man werd gisteren rond 16.00 uur staande gehouden in Amsterdam Zuid-Oost omdat zijn verlichting niet in orde was. De man reed namelijk rond met blauw licht. 

Toen agenten zijn gegevens natrokken, bleek dat hij gesignaleerd stond vanwege de openstaande schadevergoeding. De 40-jarige Amsterdammer is eerder veroordeeld in een fraudezaak en moet een slachtoffer schadeloosstellen, meldt de Nederlandse politie. De Amsterdammer had eerder aan het Centraal Justitieel Incassobureau een betalingsregeling voorgesteld. Die was afgewezen omdat het bedrag te klein was dat hij maandelijks wilde betalen. 

De man kan 363 dagen worden opgesloten om betaling af te dwingen.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Leo De Vlaminck

    Zo een bedrag afbetalen is bijna onmogelijk. Op 30 jaar is dat nog een kleine 4000 euro per maand en dan is er nog niet gesproken van de intrest die er bijkomt per jaar van een paar duizenden euro.

  • Jean West

    Tom Der Kinderen Het is wel in Nederland en niet in België;

  • Tom Der Kinderen

    De man kan 363 dagen opgesloten worden om betaling af te dwingen en de voorgestelde som was te klein en werd afgewezen. Op hoeveel punten van die paar zinnetjes is belgie weeral hopeloos achter en zwaar gebuisd? Gaat iemand daar iets aan doen?! Neen!! Geen tijd , wij bespreken postjes en ons inkomen