Motorrijder is rijbewijs kwijt na wedstrijdje tegen... een politieagent

De motor van de man werd in beslag genomen na zijn 'wedstrijdje' met een politieagent.
Politie Landelijke Eenheid Noord-Oost De motor van de man werd in beslag genomen na zijn 'wedstrijdje' met een politieagent.
Een wedstrijdje op de openbare weg, daar was een motorrijder vanmiddag in het Nederlandse Zwolle wel voor te porren. Met maar liefst 150 kilometer per uur probeerde hij een andere motorrijder te vlug af te zijn op een weg waar slechts 70 is toegestaan. Wat hij niet wist, was dat zijn ‘tegenstander’ een politieagent was.

Het opmerkelijke voorval speelde zich vanmiddag rond 16.30 uur af op de IJsselallee (N337) in Nederland. De motorrijder reed met hoge snelheid en haalde diverse keren rechts in. Bovendien hield hij geen afstand tot zijn voorganger.

Zijn achtervolger, een motoragent, klokte de snelheidsduivel uiteindelijk op 150 kilometer per uur ná correctie. Aangezien op de IJsselallee maximaal 70 is toegestaan, werd het rijbewijs ingevorderd. Omdat de man ruim twee keer harder ging dan mag, is ook de motor in beslag genomen.

Uitdagen?

In zijn verklaring gaf de man aan een wedstrijdje te doen. Hij had de motor van de agent wel gezien, maar had niet door dat dit een politiemotor was. Van uitdagen was volgens de politie geen sprake. “Hij trok uit eigen beweging extreem hard op. De man had op dat moment onze motorrijder nog niet eens gezien”, stelt de politie op Facebook.

 Een motoragent in actie. (Foto ter illustratie)
ANP Een motoragent in actie. (Foto ter illustratie)13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Loesje Vranken

  Prachtige ducatti!! Spijtig, je ziet toch dat het een flik is. Spiegels, kop draaien en zien! Heb vroeger eerste 2 jaren dikwijls mijn vingertje als saluutje(geen middelvinger,maar wijsvinger) opgestoken nnaar de flikken, deed het op iedereen, buitenland ook,allen gelijk vd wet. Kreeg telkens vinger en glimlach terug.Ze kwamen zelfs belg. euro's wisselen op parking bij mij.Zat met puipers toen haha was het voor geld.

 • Lucien Mertens

  Zo hoort het, opgeruimd staat netjes.

 • Herman Degeest

  leuk ,weer een gevaar minder.

 • Marc Alleman

  Kan die politieagent maar zo winnen. Die kan ook nie tegen zijn verlies.

 • Pieter Agneessens

  Spijtig voor de prachtige Ducati...