Motorclub Satudarah na Duitsland ook in Nederland verboden

Leden van de Satudarah op weg naar het Justitieel Complex Schiphol. De rechtbank doet uitspraak in de civiele procedure waarin het Openbaar Ministerie vraagt om de Satudarah Motorcycle Club te verbieden. ANP
ANP/ROBIN VAN LONKHUIJSEN Leden van de Satudarah op weg naar het Justitieel Complex Schiphol. De rechtbank doet uitspraak in de civiele procedure waarin het Openbaar Ministerie vraagt om de Satudarah Motorcycle Club te verbieden. ANP
Motorclub Satudarah wordt verboden en ontbonden, zo heeft de rechtbank in Den Haag bepaald. Het verbod gaat per direct in.

Het Openbaar Ministerie (OM) had in een civiele procedure gevraagd de club te verbieden en te ontbinden, omdat het volgens justitie om een criminele organisatie gaat. De club handelt in strijd met de openbare orde en is ontwrichtend voor de samenleving. Ook zou er een subcultuur zijn ontwikkeld die geweld verheerlijkt.

De rechter is het daarmee eens. Ook de chapters en supportclubs vallen onder het verbod. Zo'n honderd Satudarah-leden zijn vandaag naar de extra beveiligde rechtbank op Schiphol gekomen, waar de zaak voorkwam.

Eind vorig jaar verbood een Nederlandse rechter ook motorclub Bandidos. Maar dat verbod is nog niet van kracht, omdat de club in beroep is gegaan.

Het OM is ook een civiele procedure begonnen om de Hells Angels te verbieden.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • frans vullings

  Politieke partijen doen het zelfde waarom worden deze niet verboden

 • guido vermeyen

  Met een stevige knaldemper op hun Harley's zouden ze heel wat rustiger kunnen rondrijden...ipv djoef djoef djoef...zou het zoef zoef zijn.

 • GUSTA GEUDENS

  Laat ze maar komen !

 • Werner Gielis

  nu hier nog voor ze enkele clubhuizen hebben !!

 • Marc Sierens

  Ze komen wel naar Belgie,hier is iedereen welkom.